Project van het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek bij IKC Het Sterrenpalet

EIBERGEN – Deze maand start in Eibergen een nieuw project van het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek bij IKC Het Sterrenpalet. Er wordt samengewerkt met Stichting Muziek en Kunstwijs Berkelland, de Historische Kring Eibergen, Museum De Scheper en Sociaal Cultureel Centrum De Huve.  Bij het project, ‘Op onderzoek naar bouwstijlen’, wordt de focus gelegd op lokale (rijks)monumenten en hun specifieke kenmerken qua bouwstijl. Ook is er aandacht voor moderne architectuur. Naast de leerlingen van de groepen 6/7 en 7 en hun leerkrachten worden hierbij grootouders en oudere wijkbewoners betrokken.

Onderdelen
Verschillende activiteiten zijn onderdeel van het project. Op maandag 11 november wordt gestart met een interactieve inleiding over bouwstijlen en architectuur. Deze inleiding wordt verzorgd door architect Rob Klein Goldewijk, tevens betrokken bij de Historische Kring Eibergen. De week daarna volgt een bezoek aan Museum De Scheper en De Oude Mattheüs. Op maandag 25 november maken de deelnemers een tocht door Eibergen om in het echt te bekijken wat tijdens de eerste bijeenkomst is besproken. Geïnspireerd door de verschillende bouwstijlen vanuit het verleden en het heden gaan leerlingen en grootouders uiteindelijk zelf iets ontwerpen o.l.v. een beeldend kunstenaar. Het project wordt afgesloten met een expositie in de school.

Aanmelden
Ouderen uit de wijk van de school, die mee willen doen met het project, kunnen zich aanmelden via e-mail bij IKC Het Sterrenpalet: [email protected]
of telefoon: 0545 47 15 50. Van harte welkom!
Meer info over de data en tijden: https://www.sterrenpaletvco.nl/

Verbinden van generaties
Het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek, een initiatief van negen Achterhoekse gemeenten en provincie, streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn (participatie) een belangrijk kerndoel binnen het pact.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven