Rondleiding voor Kunstenaars die mee willen doen met de Kunstwandelroute

BERKELLAND – Er is nog plaats voor diverse kunstenaars voor de kunstwandelroute Berkelland die in de zomer van 2020 zal plaatsvinden. Er zijn al aardig wat inschrijvingen binnen, sommigen kunstenaars hebben al een redelijk helder plan over wat ze willen maken; anderen hebben voldoende zelfvertrouwen in hun creatieve talent om te weten dat ze de komende maanden kunnen benutten om enkele ideeën uit te werken en een keuze te maken.

Van verschillende kunstenaars hoort de organisatie dat ze graag mee willen doen, maar dat ze zich eerst nog een beeld willen vormen van de omgeving voordat ze zich definitief inschrijven. Inschrijven kan tot 31 december maar vol is vol. Andere kunstenaars met meer vastomlijnde plannen hebben zich al als deelnemer aangemeld, maar willen wel kijken of hun plan in de praktijk haalbaar is of een mooie plek uitzoeken die ze het meest geschikt lijkt voor hun kunstwerk.

Op de website van Kunstkring B-Art is weliswaar een kaartje van de wandelroute te zien, maar daarop is niet zichtbaar hoe de omgeving ter plekke er uitziet en waar je wel of juist niet een creatie mag zetten, hangen of leggen. En daarmee hebben ze wel een punt. Het kan en mag niet overal. De reden daarvan is dat op de geselecteerde gebieden eerst een flora & faunacheck moest worden verricht om te voorkomen dat er straks kunstwerken geplaatst worden op plekken waar beschermde of kwetsbare natuur aanwezig is. Op een aantal plaatsen heeft Staatsbosbeheer die plekken al aangegeven met een paaltje met oranje bovenkant, maar wellicht zijn er nog veel meer en ook andere vragen.

Kunstkring B-Art wil kunstenaars/aspirant deelnemers graag de benodigde duidelijkheid geven. Op zaterdag 30 november a.s. zal Dolf Bierhuizen met belangstellenden een rondleiding langs de route maken en nader tekst en uitleg geven over de locaties, de mogelijkheden en beperkingen en zal hij eventuele vragen beantwoorden.
De rondleiding start om 10.00 uur bij Boerderijmuseum De Lebbenbrugge. Lebbenbruggedijk 25 Borculo

Graag even van te voren aan Dolf door geven als je mee wilt lopen via ([email protected]).
14 december is er nog een rondleiding.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven