Driebanders HCR Prinsen winnen verdiend uit bij Team Eenhoorn

HAARLO – De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen heeft de eerste helft van het seizoen in Oosterhout afgesloten met een prima overwinning tegen Team Eekhoorn.  

Halverwege was de wedstrijd nog in evenwicht. Een sterk spelend Raymund Swertz kende een prima start tegen Kurt Ceulemans. Na 14 beurten stond het 13-20, maar met een serie van zeven caramboles kwam de Belg weer helemaal terug in de partij. Vanaf dat moment was het constant stuivertje wisselen en uiteindelijk trok Ceulemans met een serie van vijf caramboles in 26ste beurt aan het langste eind. Swertz bleef op 35 caramboles steken.

Op de andere tafel keek Anno de Kleine na 13 beurten tegen Josep Maria Maras Canadell tegen een 21-8 achterstand aan. Met een serie van tien caramboles van de Helmonder was de spanning weer volledig terug en ontspon zich een mooie partij met afwisselend succes. Het was de Helmonder die echter de zenuwen beter in de hand had en zijn team na 30 beurten met 38-40 weer naast de thuisclub bracht.

In het tweede deel was Jef Philipoom tegen zijn landgenoot Peter Ceulemans goed bezig. Met series van tien en acht caramboles sloeg hij direct al een gat en won verdiend met 14-40 in zestien beurten. “Het wachten was toen nog op de uitslag van de partij tussen Frans van Kuijk en Eddy Leppens. Eddy had in het begin even moeilijk met zijn tegenstander maar stond na 14 beurten op een 13-21 voorsprong. Hij bleef goed en geconcentreerd spelen en trok uiteindelijk met 33-40 aan het langste ondanks drie missers op rij”, aldus een captain Dinand Prinsen. “Wij gaan met een goed gevoel de feestdagen in”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven