(Kerst)Sfeer proeven in Geesteren

GEESTEREN – In de ontvangstruimte van Wijnhoeve Kunneman vond op zondag 15 december het evenement Sfeer Proeven plaats. Speciaal voor deze gelegenheid was de ruimte helemaal in kerstsfeer gebracht. Een sfeervolle ruimte waar een knapperend haardvuur zorgt voor een warm onthaal. Zeer geschikt om van lekkere Achterhoekse rode en witte wijn te genieten.  

In de sfeervolle ontvangstruimte hield de Wijnhoeve samen met Hertenhoeve de “Lavei” het jaarlijks terugkerend evenement “sfeerproeven”. Van 13.00 tot 19.00 uur konden de bezoekers in ongedwongen sfeer ideen opdoen voor hun Kerstdiner. De talentvolle koks Eric van Det en Suzan Hannink “ hvD originals” bereidde “live” een aantal kleine gerechtjes met hertenvlees. Niet te groot niet te klein, precies genoeg om er een aantal te kunnen proeven. Tevens kunt u genieten van een hapjesplank van het hert.

Voor mensen die nog nooit hertenvlees gegeten hadden was dit de uitgelezen kans om het eens te proberen. De ervaren hertenvlees eter, kon zich door kok op goede ideeën laten brengen. Elk gerecht werd geserveerd met een bijpassende Achterhoekse wijn, 
wijngaardenier Jan Zieverink en hertenhouder Ruud Geerligs konden de bezoekers alles vertellen over de wijnen en de wijngaard, hertenvlees en het houden van edelherten op de hertenboerderij . De hele dag was er de mogelijkheid om wijn en hertenvlees te kopen voor het kerstdiner thuis. Van alle gerechtjes was een recept verkrijgbaar

Bij aankomst hoorde men de geluiden van de Midwinterhoorn blazers uit Geesteren en werd een overheerlijk glaasje achterhoekse gluwein aangeboden. Tevens was er een workshop gluhwein maken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven