Zilveren medaille voor RGV op NK in Oss

RUURLO – Afgelopen zaterdag 18 januari reisden de springers van RGV met vier teams af naar Oss voor het Nederlands Kampioenschap voor Clubteams 2019. Het Kampioenschap werd nu pas gehouden ivm het WK in Tokyo in december 2019. Het beloofde een pittige en spannende wedstrijd te worden in het grote sterke deelnemersveld.

RGV 1-1, Koen Winkelhorst, Linn te Veldhuis en Tara Buitenhuis

In de voorronde heeft elke springer alle oefeningen uitgesprongen en daar zaten echt hele mooie bij! Sommigen werden zelf beloond met alleen maar achten.

RGV 2-1 en RGV 3-1 hadden zich ook geplaatst voor de finale ronde. Deze is extra spannend, omdat er maar 3 springers mogen meedoen. Alle scores tellen dan, dus een foutje maken kost een medaille. Wat hebben ze het super goed gedaan! RGV 2-1 heeft een super 5e plaats behaald. In dit team zitten jonge springers die heel mooi kunnen springen maar springen nog niet zo hoog als de junior en senior springers waardoor zij in de time of flight te kort komen. Dat maakt de prestatie alleen maar groter.

RGV 3-1, zij sprongen een heel stabiele wedstrijd, ook in de finale wisten de drie dames de zenuwen de baas te blijven en pakte gewoon het zilver!
RGV 1-1 is keurig 7e geworden en RGV 3-2 werd 11e.