Koekel(o)erenmiddag VMBO scholen geannuleerd

BERKELLAND – In verband met de door de regering afgekondigde voorzorgsmaatregelen rondom de verdere verspreiding van het coronavirus wordt de Koekel(o)erenmiddag van 2 april geannuleerd. Er wordt dit schooljaar geen nieuwe datum voor de activiteit geprikt. De eerstvolgende Koekel(o)erenmiddag zal daarom in november 2020 gaan plaatsvinden.

Koekel(o)eren helpt VMBO-leerlingen om een breder beeld te vormen van bedrijven en beroepen. Hoe gaat het er op de werkvloer aan toe? Welke beroepen zijn er binnen een bedrijf te vinden? Wat voor taken vinden leerlingen leuk en minder leuk? Waar liggen hun talenten?

In november 2015 hebben de deelnemende bedrijven het mogelijk gemaakt dat bijna 500 tweedejaars leerlingen konden Koekel(o)eren. Deze middagen leiden tot enthousiaste leerlingen, interessante presentaties en prachtige werkstukken. De ervaringen die de leerlingen opdoen zijn zeer waardevol voor hun loopbaankeuze.

Leerlingen Koekel(o)eren één dagdeel bij een bedrijf of instelling. Alle bedrijven zijn op de hoogte van de komst van de leerlingen en hebben hun bezoek voorbereid. Het bezoek duurt minimaal een uur; afhankelijk van het type bedrijf of instelling. Het bezoek krijgt op school een vervolg met het maken van werkstukken, posters, filmpjes en/of presentaties, waarmee de overige leerlingen geïnformeerd worden.

Overigens zal er bij Boerenzuivel van Claudia in Eibergen ook een Koekeloeren dag worden gehouden op 1 juni (tweede pinksterdag) Deze dag gaat vooralsnog wel gewoon door. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven