Wintersportreis Het Assink lyceum

BERKELLAND – Voor de 17e keer werd er vanuit het Assink een wintersportreis georganiseerd en Hanne Zegelink uit 5V ging mee dit jaar! Zij maakte het onderstaande verslag:

“Op zaterdagavond 22 februari stonden we bepakt en bezakt op de parkeerplaats bij ´t Hagen. Na een hoop geprop kon alles en iedereen in de bus. Iedereen was er klaar voor, ook Ton, onze eigen buschauffeur. Na een voorspoedige reis kwamen we op zaterdagochtend aan in Oostenrijk, in het plaatsje Wagrain.

Het huis, waar we de komende nachten zouden verblijven, zag er mooi uit. Net zoals de omgeving. We hadden al direct zin om te gaan skiën en snowboarden. Nadat al het ski- en snowboardmateriaal bij iedereen compleet was, werden we in groepen verdeeld. Onder leiding van onze enthousiaste begeleiders gingen we de piste op. In het begin was het voor sommige leerlingen nog even wennen, maar na de eerste dag had iedereen al wat meer zelfvertrouwen gekregen in het skiën en snowboarden.

In de ochtend werden we om half acht gewekt door het welbekende liedje: ‘De Toreador’, aangedragen door meneer Schuurman (en bedankt…). Maar hierdoor zat de sfeer er wel meteen goed in! Na gezamenlijk te hebben ontbeten, kregen we te horen wat we die dag gingen doen en of er nog veranderingen waren in de groepen. Daarna gingen we met de hele groep de bus in en lekker een dagje skiën en snowboarden. Tussen de middag aten we onze zelfgemaakte lunch op of lieten we ons verleiden door het lekkere eten op de pistes. Daarna waren we weer klaar om verder te gaan. We gingen in een lange slinger van de berg af, de één wat sneller dan de ander, maar altijd waren we onderaan de berg weer heel en compleet.

Om vier uur gingen we moe maar voldaan weer terug naar ons huis. Daar konden we even bijkomen en ons klaarmaken om te gaan eten. Het avondeten werd klaargemaakt door de aardige mensen van het huis. Elke avond deden ze erg hun best om iets lekkers op tafel te zetten. Om acht uur ’s avonds stond er een activiteit op het programma: een quiz, spelletjes, pokeravond en een Bonte Avond. De begeleiders deden fanatiek mee, zeker bij de Casino Avond. We hebben enorm gelachen om de getalenteerde begeleiders en de anderen uit de groep. Op vrijdag kwam er helaas alweer een einde aan deze fantastische week. We vertrokken ’s avonds na het avondeten. Op de terugweg in de bus was het stiller dan op de heenweg. Sommigen deden hun ogen pas weer open toen we bijna weer terug in Haaksbergen waren. Mensen stonden in alle vroegte om kwart over 7 ons op te wachten. In het begin vond ik het allemaal nog een beetje spannend, want je weet niet echt wat je kunt verwachten. Maar elke dag werd het steeds leuker en leuker. Je leert elkaar beter kennen en het skiën en snowboarden gaat steeds beter. Het was een geweldige, leerzame, leuke, gezellige en onvergetelijke week, die ik met plezier nog een keer mee zou willen maken.
Met dank aan de altijd enthousiaste begeleiders en de gezellige groep!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven