De Zonnebloem verrast gasten met paasontbijt

EIBERGEN – Op de stralende eerste Paasdag  gingen een aantal vrijwilligers van De Zonnebloem in Eibergen op pad om haar gasten te verrassen met een heerlijk paasontbijtje, inclusief het gekookte eitje. In deze bijzondere coronatijd konden de gasten wel een opkikkertje gebruiken. Speciaal voor deze gelegenheid werd de electrocar even van stal gehaald om bloemetjes en paasontbijtjes te bezorgen. Soms werd de deur voorzichtig op een kiertje geopend, maar als men een bekend gezicht van de Zonnebloem vrijwillig(st)er zag was men blij, verrast en soms ontroerd.

“Wat een paasverrassing in totaal werden er honderd paasontbijtjes uitgedeeld. Echt een lichtpuntje in deze voor velen toch donkere tijd. Supermarkt PLUS Koenders en Jumbo Hobbelman en Keurslager en Echte Bakker Boenders en ’t Bloemenhoekje hebben dit Zonnebloeminitiatief ruimhartig gesteund. De Zonnebloemgasten, die in De Meergaarden wonen werden getrakteerd op een bloemetje.” laat het bestuur weten.

Zo kon De Zonnebloem toch nog een zonnetje brengen aan mensen, die deze bijzondere dagen alleen moeten door brengen. In de beginfase van deze coronacrisis heeft De Zonnebloem al een telefoonlijn opgezet, waarbij al haar gasten regelmatig gebeld worden, om op deze manier het contact met de mensen te houden en eventueel signaleren, waar hulp nodig is. Hoewel de meeste gasten zich kranig houden in deze tijd, is toch het gemis van kinderen, kleinkinderen of vrienden het grootste verdriet.

“Laten we hopen dat daar gauw weer verandering in kan komen, zodat mensen niet te veel vereenzamen.”

Wilt u meer weten over het werk van De Zonnebloem – tel.: 0545 – 477 815 of [email protected] of kijk op http://facebook.com/dezonnebloemeibergen.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven