Hanke Struik nieuwe directeur-bestuurder bij ProWonen

BORCULO – Hanke Struik wordt de nieuwe directeur-bestuurder bij wooncorporatie ProWonen. Zij maakt de overstap van Waardwonen in Huissen en volgt Henk Meulenkamp op.

Enthousiast
“Toen de kans voor mij kwam om directeur-bestuurder te worden van ProWonen was ik gelijk enthousiast. Ik ken ProWonen als een hele fijne organisatie en er liggen mooie uitdagende opgaven waar ik veel aan kan bijdragen. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, zorg en duurzaamheid. Het voelt alleen wat vreemd om nu, tijdens de coronacrisis, deze overstap bekend te maken. Overigens waren de eerste gesprekken er al voor de crisis, maar doordat je als bestuurder een lang proces van gesprekken en geschiktheids- en betrouwbaarheidstesten doorloopt, duurt het lang voordat je wereldkundig kunt maken dat je een andere stap neemt.”

Pensioen
Henk Meulenkamp gaat per 1 augustus na 42 jaar gewerkt te hebben in de wooncorporatiebranche verdiend met pensioen. Henk begon zijn loopbaan in december 1978 als administrateur bij Beter Wonen in Ruurlo. Daar werd hij in 1984 directeur. In 1996 fuseert Beter Wonen met Vereniging Woningbouw Borculo tot De Woonstichting in Borculo. In 2000 fuseert deze weer met Stichting Woningbeheer Eibergen-Neede te Eibergen tot Woonklavier. Uiteindelijk fuseert op 1 januari 2005 Woonklavier met De Stiepel en is Henk directeur-bestuurder van ProWonen.

Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen van ProWonen is ingenomen met de komst van Hanke Struik. De Raad ziet in haar een goede opvolger van Henk. Hanke voldoet in hoge mate aan het gezamenlijk opgestelde profiel en de gevraagde persoonlijkheid. Ze is een ervaren bestuurder die de Raad ervan overtuigd heeft met alle betrokkenen bij ProWonen de corporatie de volgende stap te laten zetten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven