Paaseieren zoeken met QR code In Noordijk

NOORDIJK – Menig leerling van de Tormijnschool stond donderdagochtend al voor half 9 buiten. Ze gingen op zoek naar het paaskuiken dat speciaal voor hen was verstopt. Ze hadden namelijk een mailtje gekregen met daarin een QR code. Een QR code is een plaatje dat bestaat uit blokjes. Door het plaatje te scannen, opent zich een link op Internet. In dit geval zag elk kind een persoonlijk filmpje waar voor hem of haar een chocolade verrassing was verstopt. Voor de jonge kinderen was dit dicht bij huis, de oudere kinderen gingen op de fiets naar het cross bosje in Noordijk of de Needse Berg. Onder een steen, een slagboom of tussen de struiken konden ze tot hun verbazing een kleine lekkernij vinden! Toch nog paaseieren zoeken, maar op ruime afstand van elkaar!

Daarna gingen de kinderen weer aan de slag met hun dagelijkse schoolwerk; taal, begrijpend lezen, een rekenwedstrijd en nog even een live video instructie met de juf. In korte tijd lijkt dit zo vanzelf sprekend te worden: onderwijs op afstand, maar wat zou het fijn zijn gewoon weer bij elkaar in de klas te kunnen zitten…

Natuurlijk waren er deze week weer challenges, uitdagingen waar kinderen aan mee kunnen doen. De meest hilarische was wel het slagroom opvangen met je mond. Meester Jesse heeft de leerlingen een goed instructiefilmpje gestuurd, waarbij hij zelf zijn lachen haast niet kon houden. Eerst spuit je een klodder slagroom op de binnenkant van je pols, vervolgens sla je met je andere hand op je onderarm waardoor deze slagroom klodder de lucht in vliegt. Tot slot vang je die klodder op met je mond. Mmmmmm! Bij de tweede poging lukte dit bij meester Jesse. Verscheidene kinderen hebben dit ook thuis geprobeerd, maar opvangen bleek toch moeilijker dan gedacht! Het werkte in ieder geval wel op de lachspieren!

De kinderen konden ook creatief aan de slag in het kader van de bevrijding. Sedia en Halima hadden heel veel boomschijven. Zij stelden voor deze aan de weg te leggen, zodat iedereen een boomschijf kon ophalen en die kon versieren met de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Kinderen zijn aan de slag gegaan met verf, spijkers en draad. Het zijn mooie resultaten geworden.

Tot slot was er nog een opdracht om een mooie voorjaarsfoto te maken. Het mooie weer van de afgelopen dagen leverde heel mooie plaatjes op! Calle en Sebas maakten een mooie foto van zijn hond en Murielle en Stijn legden de bloeiende viooltjes vast. De foto’s laten zien hoe je zeker nu , op afstand, kunt genieten van de natuur!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven