Sophie, Kas, Jet en Twan winnen gedichtenwedstrijd in Borculo


BORCULO – Voor de 16e keer werd ook dit jaar volop meegedaan met de gedichtenwedstrijd. Ondanks de corona-maatregelen hebben het Staring- en Zone College zich ingezet om nu vanuit huis de jury weer te voorzien van prachtige gedichten. Voor de jury ook een hele ervaring om de gedichten digitaal met elkaar te beoordelen. ”De leerlingen van het Staring- en Zone College ondervinden ook de gevolgen van de maatregelen van de pandemie. Zij krijgen nu thuis les en ook afspreken met vrienden en vriendinnen gaat niet als eerder. Zelfs in deze tijd, of misschien juist nu, hebben we prachtige gedichten ontvangen. Het thema was dit jaar ’75 jaar Vrijheid, wat betekent dat voor jou?’. Doordat veel leerlingen nu minder vrijheid ervaren kreeg dat in sommige gedichten juist een extra betekenis. We hopen dat veel mensen van jullie gedichten gaan genieten.” Aldus de jury.

Uit de enorme hoeveelheid inzendingen zijn er van iedere school 10 gedichten genomineerd en in totaal 4 winnaars uitgeroepen:

Winnaars Staring College
Sophie Bolster, B2E
Kas Klein Gunnewiek, B2C

Genomineerde Staring College
Femke Bouwmeester, B2E
Jur Belterman, B2C
Rens Dorland, B2D
Sil Hogeweg, B2E
Lieke Nijland, B2E
Luca Notten, B2B
Indy Oosterwechel, B2D
Anouk Wanink, B2D

Winnaars Zone College
Jet Vree Egberts, 2G
Twan Eggink, 2G

Genomineerde Zone College
Maartje Scharenborg, 2K1
Frederique Koenders, 2B1
Mark Meijerink, 2K1
Angela Strijker, 2B2
Birk Wiecherink, 2B2
Svenja Koldewij, 2K1
Joep Weernink, 2K1
Lennya Hussein, 2G

Normaal gesproken zouden de gedichten tijdens de Nationale Herdenking worden voorgedragen door de winnaars. In tijden van corona is dit helaas niet mogelijk. De winnaars krijgen nog bericht hoe het voordragen in een andere vorm wordt gegoten. Alle genomineerde gedichten worden in ieder geval op canvas gedrukt en op gepaste wijze tentoongesteld.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven