Twaalfjarige Youri Okken uit Borculo fietst voor KWF


BORCULO – Youri Okken uit Borculo is zeker een van de jongste deelnemers die meefietst om geld in te zamelen voor het goede doel KWF Kankerbestrijding. Youri heeft mensen in zijn omgeving die de ziekte hebben of hebben gehad, waaronder zijn tante in Arnhem. Daarom besloot hij om zich in te zetten voor dit goede doel. Om geld in te zamelen, fietst hij met zijn racefiets vier dagen lang vanuit Borculo naar Hummelo en Arnhem. Vanwege het coronavirus heeft hij de route wat aangepast. Ook let hij goed op de 1,5 meter afstand met andere weggebruikers. Zijn streefbedrag was 150 euro, maar inmiddels heeft hij al bijna 500 euro opgehaald. Youri start zijn vierdaagse op woensdag 29 april. De planning is dat hij zaterdag 2 mei om 14.00 uur via de Lochemseweg weer Borculo binnen fietst.

Wie Youri wil ondersteunen met zijn actie, kan terecht op: http://acties.kwf.nl/fundraisers/youriokken/fietstocht-gelderland
Ook de route komt op zijn KWF pagina te staan. Het zou leuk zijn als mensen hem onderweg aanmoedigden. Het is een zware opgave en volgens het thuisfront zal hij na vier dagen redelijk ‘versleten’ zijn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven