Weerpraatje: Paasweer met twee gezichten

BERKELLAND – Tot en met zondag eerste paasdag ziet het weer er prima uit. Zonovergoten met temperaturen tussen 20 en 24 graden. Eerste paasdag later op de dag kan er een enkele bui vallen met een kleine kans op onweer. Daarmee wordt tevens (veel) koudere lucht aangevoerd, waardoor tweede paasdag een ander gezicht laat zien met maximaal 15 graden, een koude noordenwind en ook kans op een bui. Daarna lijkt het warmere weer met temperaturen rond 20 graden weer snel terug te keren, hoewel de onzekerheid nog wel groot is. En los van de paar druppels tijdens de paasdagen blijft het droge weer ook aanhouden, waardoor we al weer aardig op weg lijken te gaan voor een volgend droog jaar met neerslagtekort (zie grafiek).

Weerpraatje wordt verzorgd door Hans Toutenhoofd

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven