Bezorger van de dag: Welkoop Eibergen

EIBERGEN – Ook in deze bijzondere tijd staat Welkoop voor je klaar. Thuis blijven is niet altijd fijn, maar hoeft niet vervelend te zijn: er is genoeg te zien, doen en beleven in je eigen tuin! Heb je geen mogelijkheid om naar de winkel in Eibergen te komen? Bestel dan online, of mail je bestelling door naar [email protected] en Welkoop bezorgt het graag bij je thuis. Je kunt met pin betalen. Welkoop heeft nog 8 tips om in jouw tuin te ondernemen:

Geniet van de eerste zonnestralen met een kopje koffie of thee:
Heb je ze al gevoeld op je huid? De eerste Nederlandse lentezonnestralen. Neem je kopje koffie of thee mee naar buiten of lunch gewoon lekker in de tuin. Zet al je zintuigen open. Hoor de vogels? Zie je de bloesem? Ruik je de narcissen? Geluk zit in de kleine dingen…

Haal de lente in je tuin met bloemen:
Overal zie je de natuur weer tot leven komen. Haal de lente in je tuin door plantjes in de border te planten of in potten. Daar kun je nu de hele dag van genieten!

Laat de kinderen lekker buiten spelen: Met dit heerlijke voorjaarsweer kunnen de kinderen mooi buiten spelen. Met een voetbalwedstrijdje zijn ze wel een tijdje zoet. Dan heb jij je handen vrij om in de tuin te werken, voor je dieren te zorgen of gewoon even te zitten in het zonnetje.

Ga aan de slag met je gazon:
Je gazon komt net uit zijn winterslaap en kan wel een onderhoudsbeurt gebruiken! Dus maai het gras, haal mos en onkruid uit je gazon en geef het een boost met gazonkalk! Dan ben je meteen lekker in beweging.

Ontdek wat er allemaal kruipt in je tuin Til een pot op, kijk tussen je planten en tussen het sprokkelhout: overal leven insecten! Ze dragen bij aan de biodiversiteit in jouw tuin. Ook kinderen vinden het leuk om op insecten speurtocht te gaan. Dus ga er op uit in je eigen tuin!

Spot vogels:
Ga er maar eens goed voor zitten met een verrekijker. Welke vogels zie je allemaal? En nog interessanter: wat zijn ze aan het doen? Vogels zijn nu druk in de weer met het maken van hun nest. Dus zie je dat nu goed en gaat die vogel met takjes in z’n bek in je vogelhuisje? Dan zit je goed deze lente!

Doe een picknick:
Eigenlijk is het ook best wel gezellig: je familie de hele dag om je heen. Maak er samen een uitje van door te picknicken in je eigen tuin! Vul de mand met vers fruit, sapjes en lekkere broodjes. Smullen maar!

Geef aandacht aan je dieren:
Dieren zijn een onderdeel van je gezin. Wandel met dit mooie weer een rondje extra met je hond, borstel je paard heel uitvoerig of wat dacht je van het trainen van je kip?!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven