Het opslaan van huisraad was nog nooit zo eenvoudig

EIBERGEN – Een bestaande naam in een nieuw jasje, zo kun je Opslag Berkelland het best omschrijven. Edwin Weeink uit Eibergen is de geestelijk vader van het concept. Hij verkocht de formule later aan Parlijn en vanaf nu is Opslag Berkelland in handen van Heinhuis Handel. “Wij hadden ruimte in onze bedrijfshal en wilden met een opslagconcept op de markt komen ,vertelt Wilco Steenman van Heinhuis. “Wij hoorden toen dat Parlijn ging verhuizen en eigenlijk in het nieuwe onderkomen geen ruimte meer had voor de opslagboxen. Wij zijn toen met Parlijn in gesprek gegaan en hebben besloten om de naam Opslag Berkelland over te nemen. Net als de opslagboxen overigens”.

De verhuizing heeft inmiddels plaatsgevonden. Alle opslagboxen staan nu in de hal van Heijnhuis aan de Venneslatweg 12 in Eibergen. “Wij hadden deze ruimte beschikbaar in onze hal en het lijkt wel of deze boxen er voor gemaakt zijn” zegt Ferry Nijkamp, bedrijfsleider van Heinhuis Handel. Ferry woont naast de hal en daarom kan het vernieuwde Opslag Berkelland heel veel extra service bieden. Mensen die hun huisraad of andere spullen opslaan in de boxen kunnen er tot 21 uur bij. Dit is mogelijk door het realiseren van een druppelsysteem. Mensen krijgen zo’n druppel op het moment dat ze een box hebben gehuurd. Deze druppel geeft toegang tot de hal waar de boxen staan. Behalve de druppel ontvangt men ook een sleutel van de box, want elke box is afgesloten. Het geheel wordt 24 uur per dag bewaakt door middel van camera’s.

“Het mooie is dat ik hier de hele dag ben. Als mensen komen met hun huisraad zitten daar vaak zware meubelen bij. Wij hebben de beschikking over een heftruck en een palletwagen. Wanneer mensen dus tijdens de openingstijden van Heijnhuis Handel komen dan kan ik ze helpen met het vullen van de boxen. Wij zijn door de week geopend van 8 tot 17 uur en op zaterdag van 8 tot 12 uur”, legt Ferry uit. Heinhuis wil een totaalconcept gaan aanbieden voor opslag. “We hebben inmiddels twee zeecontainers die we ook verhuren. Dit is ideaal voor mensen die bijvoorbeeld thuis aan het verbouwen zijn en hun bouwmaterialen en gereedschap niet thuis kwijt kunnen. Wij komen deze zeecontainer met onze vrachtwagen brengen en zetten deze op elke gewenste plek bij de mensen thuis neer” aldus Wilco.

De hal bij Heinhuis is inmiddels opgedeeld. Er is een wand tussen gezet, waardoor de huurders van de boxen in de uren van Heinhuis Handel gesloten is niet bij de andere materialen kunnen komen. De hal heeft nog uitbreidingsmogelijkheden, daarvoor hebben de heren alweer nieuwe plannen. Zo zitten ze er aan te denken om opslag voor pallets te realiseren. Speciaal voor mensen die een partij pallets hebben die ze nergens kunnen opslaan. “Onze hal is groot genoeg, hier kunnen met gemak 200 pallets opgeslagen worden” zegt Ferry.

De komende tijd gaan Wilco en Ferry Opslag Berkelland uitbreiden en weer stevig op de kaart zetten. De website is up-to-date en er is een Facebook pagina, alle benodigde informatie is daar te vinden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven