Het zwembad in Rekken gaat weer open

REKKEN – Het zijn vreemde tijden voor iedereen. Het coronavirus zet de hele samenleving op z’n kop. Wekenlang mochten we alleen voor het hoognodige de deur uit en mochten we familie en vrienden niet ontmoeten. Beetje bij beetje worden nu de regels versoepeld. In de week van 11 mei kwam plotseling het bericht dat ook zwembaden weer open mochten. “Eerst was er wat consternatie of het zowel binnen- als buitenbaden betrof en bleven we als bestuur in het ongewisse welke regels op ons natuurbad van toepassing zouden zijn. Gelukkig kwam algauw het verlossende bericht dat we ons bad mogen openen en dat doen we op zaterdag 30 mei!” Laat het bestuur van Natuurbad Rekken weten.

Coronamaatregelen
Samen met de badmeesters hebben we de afgelopen weken voorbereidingen getroffen voor het nieuwe zwemseizoen. Nu leggen we de laatste hand aan het coronaproof maken van het bad. De coronaregels zijn hetzelfde als die voor iedereen gelden in de nieuwe 1,5meter-samenleving: Hoewel we geen regels opgelegd hebben gekregen ten aanzien van een maximumaantal bezoekers, hebben we zelf wel besloten hieraan een maximum te stellen: we laten maximaal 100 12-plussers toe. Kinderen mogen zich (gepast) vrij bewegen, maar 12-plussers moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden (met uitzondering van gezinnen en huisgenoten). Om dit te kunnen waarborgen, krijgt iedere 12-plusser bij binnenkomst een muntje en bij vertrek dient dit weer
ingeleverd te worden. Verder scheiden we de in- en uitgang, maken we looproutes op het zwembadterrein en zorgen we dat er voldoende desinfecteringsmiddelen zijn. Het gebruik van het toilet en de kleedhokjes is toegestaan en we mogen koffie en thee en verpakte artikelen vanuit het raam van het winkeltje verkopen. Alleen samen krijgen we corona onder controle!En houden we ons bad open! We rekenen op u!”

Alle info over prijzen en abonnementen http://www.zwembadrekken.nl

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven