Hilda Haselberg exposeert met schilderijen bij KunstKring Ruurlo

RUURLO – Van 1 juni tot en met 20 augustus exposeert Hilda Haselberg bij de KunstKring Ruurlo in het Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo. De expositie is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur te bekijken.

Hilda: “Ik schilder vooral wat mijn emotie oproept. Ik wil die emotie in mijn schilderijen en tekeningen overbrengen naar de kijker. Mensen zijn voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron en ik schilder ze zoals ze echt zijn. De onverbiddelijke realiteit verhult niets. Soms is dat confronterend, maar het is altijd eerlijk. Mijn werk vertoont daarom onomwonden de vergankelijkheid van het leven.”Hilda begon destijds met gedetailleerd aquarelleren en heeft zich als autodidact ontwikkeld door veel workshops te volgen en door veel ervaring op te doen met tekenen en schilderen. Nog niet zo heel lang geleden is ze een andere weg ingeslagen en past ze de techniek van dry brush painting toe: olieverf op aquarelpapier. Een heel bijzondere techniek, waarin zij een voortdurende uitdaging heeft ontdekt. Haar dry brush-schilderijen zijn zo levensecht, dat de toeschouwer denkt voor een foto te staan. Zij exposeerde in 2019 met succes enige maanden in de hal van het gemeentehuis van Berkelland in Borculo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven