Huize Dahme viert 15-jarig jubileum in aangepaste vorm

LOCHEM – Op vrijdag 1 mei 2020 vierde de zorgvilla Huize Dahme haar 15-jarig jubileum. Het jubileum moest groots worden gevierd met een programma in de Schouwburg Lochem. Het COVID 19 gooit nu roet in het eten en het programma wordt een jaar uitgesteld. De feestelijkheden bleven dit jaar beperkt tot een muzikale middag met een high tea binnenshuis. Alleen de gasten en het team waren daarbij aanwezig zijn. Directrice Afke Lijftogt geeft aan erg trots te zijn op het jubileum: ‘het is zo mooi en bijzonder om dagelijks te merken dat onze visie op de ouderenzorg nog steeds aansluit bij de behoeftes van onze gasten. Helaas is het in deze tijd onmogelijk om deze visie intern te delen met de dierbaren van onze gasten in onze zorgvilla’.

Het team en de gasten zijn erg op elkaar aangewezen in deze tijden. Het RIVM beleid
is bindend; dat betekent dat de familie van onze gasten gevraagd is om niet binnen te komen in verband met besmettingsgevaar. ‘Het is ons tot nu toe gelukt om het virus buiten de deur te houden en dat wil iedereen graag zo houden’, aldus de zorgcoördinator Ingrid Loman.

Hoewel familieleden niet binnen kunnen komen, blijft contact in aangepaste vorm mogelijk. Er is raamcontact, beeldbellen en sinds kort de mogelijkheid om elkaar via een soort sluis toch veilig aan te raken. Een uitgevoerd idee van een dierbare zoon van een gast. ‘Misschien wel een primeur in Nederland’, vermoedt Afke. Zo zijn wij
altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze gasten de beste kwaliteit van leven te geven. Juist als je oud bent heb je immers behoefte aan een mooie omgeving, persoonlijke aandacht en de allerbeste verzorging. Ook in deze Lock-down periode.

In het bijzonder wil men de Familie Broekhuis en Schildersbedrijf Heurneman Borculo bedanken voor de realisatie.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven