Open-tuinenweekend ‘Hof te Ruurlo’

RUURLO – Een tweetal tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem heeft na het succes in de afgelopen jaren samen besloten opnieuw hun tuin open te stellen voor liefhebbers. Op 6 en 7 juni kunnen ze van 10 tot 17 uur worden bezocht. De ene tuin is die van de familie Bannink, aan de Lochemseweg 6 in Barchem en de andere is de ‘Hof te Ruurlo’ aan de Borculoseweg 40 in Ruurlo.

Tuin ‘Bannink’ en ‘Hof te Ruurlo’ liggen ongeveer vijf kilometer uit elkaar, een prettige fietsafstand. Het zijn twee totaal verschillende tuinen, zeer divers, met een eigen kijk op tuinieren. Het is voorzomer, dus is er veel te zien. De tuin van de familie Bannink in Barchem is met ongeveer 850 vierkante meter de kleinste van de twee en bestaat uit een voor- en een achtertuin met elk een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt gebruik gemaakt van eenjarige planten, al dan niet in potten. In de nazomer bloeien er veel dahlia’s. Koffie en thee zijn verkrijgbaar ‘To Go’.

‘Hof te Ruurlo’ is 1100 vierkante meter groot en is opgedeeld door muurtjes en taxushagen. Door de diverse aparte doorkijkjes en hoekjes is het er telkens weer verrassend. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottage-achtige tuin waaronder 550 verschillende soorten hosta’s. Elke millimeter is benut: waar planten staan heeft onkruid minder kans.
Veel planten, onder meer de hosta’s, heuchera’s, veel éénjarigen en kuipplanten staan in potten (ongeveer 650) zodat er leuk mee geschoven kan worden. De pergola’s zijn begroeid met allerlei bijzondere klimplanten. Ook zijn er vijvers, terrassen en bankjes zodat men de tuin vanuit diverse plekken kan bekijken. ‘Hof te Ruurlo’ ligt naast de molen Agneta.
Meer informatie op onderstaande website. De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoel, rollator en kinderwagen. Honden zijn niet toegestaan. Elke tuin heeft zijn eigen corona-regels, waaraan de bezoekers zich dienen te houden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven