Provincie wil in 5 jaar tijd de bouw van circa 45.000 woningen versnellen

BERKELLAND – Op 13 mei staan er 2 bijeenkomsten van de Gelderse Provinciale Staten op de agenda. Vanaf 09.30 uur bespreken zij het actieplan Wonen Gelderland. Om 11.15 uur is het tijd voor Vitaal openbaar bestuur. Beide bijeenkomsten zijn bedoeld voor oordeelsvorming, voorafgaand aan besluitvorming later dit jaar. Via Statenlive (http://www.gelderland.nl/statenlive )kan iedereen online alles volgen.

Met het actieplan Wonen Gelderland wil de provincie in 5 jaar tijd de bouw van circa 45.000 woningen versnellen. Hiervoor is een bijdrage van 32 miljoen euro nodig waar Provinciale Staten over gaan. Het actieplan is opgesteld in nauwe samenwerking met alle partijen in de woningmarkt waaronder gemeenten, corporaties, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en belangenvertegenwoordigers.

Gemeenten zijn belangrijke partners bij provinciale opgaven voor inwoners. Daarom moet de bestuurskracht verder ontwikkeld worden in samenhang met uitvoering van de basistaken. In het Coalitieakkoord staat dat het provinciale bestuur Gelderse gemeenten tijdelijk wil ondersteunen via maatwerktrajecten en het maken van strategische keuzen. Op 13 mei praten Provinciale Staten over deze aanpak. Ze beoordelen of deze voldoet aan de doelen uit het coalitieakkoord dat zij hebben goedgekeurd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven