Reddings-sup gedoneerd aan dierenambulance Achterhoek

EIBERGEN – De Dierenambulance Achterhoek heeft een oefening /kennismaken gehad met een SUP, dit in een dode arm van de Berkel, op de Maat in Eibergen. Er was zogenaamd een hond te water geraakt en duidelijk in nood. Het gebruik van een SUP plank in dit soort situaties is een idee van Roy Hassink. Hij heeft zelf een sup plank die hij gebruikt om te spelen met zijn hond. Bedacht werd dat dit best een makkelijk attribuut zou kunnen zijn voor de dierenambulance. “Voor ons is het namelijk soms best lastig een dier in nood uit het water te krijgen. Denk hierbij aan een vogel die met visdraad vast zit aan de waterkant en we net even een paar meter te kort komen om het dier te bereiken.”

Roy begeleide de kennismaking met de Sup. Er is een touw aan de Sup bevestigd. “Je kunt er mee naar het dier ‘peddelen’, en je dan terug laten trekken door een 2e persoon. De kleine planken zijn opblaasbaar en dus ook makkelijk in de ambulance mee te nemen. Ter plekke kun je dan de snel de plank opblazen. Nu is het voor de reddingswerkers toch vaak nog behelpen in dit soort noodsituaties”. aldus Roy.

De plank is gedoneerd aan de dierenambulance door een sup board onderneming Red Peddle uit Amersfoort en Roy heeft er zelf een opblaaspomp bij gekocht. Deze ‘redding set’ doneert Roy aan de Dierenambulance Doetinchem e.o. Het is niet te bedoeling dat de sup wordt gebruikt op diep water, bij stromend water, slechte bodem en natuurlijk ook niet in de winter. Het gaat puur om een paar meter veilig te kunnen overbruggen en de veiligheid van de medewerker staat altijd voorop. Roy heeft aangeboden de medewerkers hier in te begeleiden. Roy Hassink is bijna dagelijks druk met honden. Hij was ruim tien jaar actief bij de hondenuitlaatservice en de dagopvang Snuffelexpress in Neede en nu druk doende met zijn Sup school. Ook heeft hij meerdere malen de Hondenplons in Eibergen georganiseerd met de opbrengst voor de stichting Dierenambulance.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven