Weerpraatje: Pinksteren zonnig, droog en warm, vanaf woensdag mogelijk een bui

BERKELLAND – Het is en blijft prachtig weer. De zonnepanelen draaien overuren en vestigen het ene na het andere dagrecord hier! Ook de Pinksterdagen verlopen zonnig, warm en droog. In de middag soms een stapelwolk, maar overheersend zonnig. Met een temperatuur van ongeveer 24 graden uitstekend weer dus. Na Pinksteren wordt het zelfs nog wat warmer en komt de 30 graden bijna in zicht. Op woensdag of donderdag komt er waarschijnlijk een eind aan dat prachtige weer en is er kans op een bui. Of dat een ommekeer inluidt naar een wisselvalliger weertype is nu nog niet te zeggen. De weermodellen zijn er nog niet uit en wisselen van dag tot dag. Het is voor de natuur en de boeren wel te hopen, want het neerslagtekort blijft maar oplopen en gaat al richting de 175 mm, veel meer dan in het droogste jaar (1976) tot nu toe.

Weerpraatje word verzorgd door Hans Toutenhoofd

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven