Zwembad De Meene in Ruurlo vanaf 1 juni open

RUURLO – De wil was er zeker, het nemen van het besluit was niet makkelijk maar uiteindelijk heeft het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo unaniem beslist dat badmeester Rick Blasman van zwembad De Meene de kraan open mocht draaien. Het bad wordt gevuld en vanaf 1 juni kan er weer gezwommen worden. Zij het alleen door abonnementhouders, volgens de regels van het RIVM, volgens protocol en na reservering.

Het zal zeker in de maand juni anders dan anders zijn op het zwembad. De jeugd tot en met twaalf jaar mag van 13.30 uur tot 17.30 uur in het recreatiebad komen zwemmen. De geheel gerenoveerde glijbaan zal dan uiteraard geopend zijn. Begeleiding van kinderen is toegestaan: maximaal één volwassene (die zelf niet mag zwemmen) per twee kinderen. Die begeleider moet zich wel van tevoren aanmelden.

Voor zwemmers vanaf dertien jaar zal het even wennen zijn dat het verplicht is om te reserveren, bij voorkeur online of telefonisch. Per tijdvak van dertig minuten kunnen er maximaal zes personen tegelijk hun baantjes komen zwemmen, ieder in hun eigen baan die hen wordt aangewezen. Zwemmers vanaf dertien jaar zijn welkom van 9.00 tot 17.30 uur en alleen in het diepe bad.
Het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo hoopt van harte dat de regelgeving voor zwembaden vanaf 1 juli versoepeld gaat worden zodat ook de oudere jeugd meer mag dan alleen baantjes zwemmen. In de maand juni is het zwembad vooralsnog alleen toegankelijk voor abonnementhouders. Het goede nieuws is wel dat de voorverkoopprijzen ook de rest van het seizoen zullen blijven gelden. Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven