Autobedrijf Nico Bruggink in Borculo ontvangt eerste Zonnebloemlot

BORCULO – Nico Bruggink, eigenaar van het gelijknamige autobedrijf in Borculo, heeft op donderdag 18 juni het eerste lot van de Zonnebloemloterij in ontvangst genomen uit handen van de voorzitter van de Zonnebloem, afdeling Borculo-Haarlo, Ton van Uem. Net als de eerste steen bij het bouwen van een huis niet de eerste is, heeft ook het eerste lot van de Zonnebloem een symbolische betekenis. Maar het geeft vooral een flinke stimulans aan een succesvolle lotenverkoop.

Eerste lot
Elk jaar valt een bedrijf of instelling de eer te beurt het eerste lot te ontvangen. Ton van Uem zegt blij te zijn met de sympathie van het bedrijf Bruggink voor het werk van de Zonnebloem. Nico Bruggink onderstreepte die sympathie met het kopen van 100 loten. ‘Wij willen hiermee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid, in dit geval waar het mensen met een lichamelijke beperking betreft, laten zien’, aldus de ondernemer. ‘Ik heb veel waardering voor wat vrijwilligers met hun activiteiten voor deze groep tot stand weten te brengen’.

Corona drukt een stempel op de lotenverkoop
Er was veel vindingrijkheid nodig om de lotenverkoop opnieuw tot een succes te maken. De gebruikelijke manier immers – loten huis-aan-huis verkopen – was geblokkeerd vanwege corona. Drie woensdagochtenden met een standje op de weekmarkt, de lotenverkoop online, de benadering van kennissen, familie en vrienden per mail en telefonische bestellingen wijzen in de richting van tenminste een evenaring van het record van 2019: 2500 loten. De opbrengst die dit zal opleveren voor de afdeling zal het mogelijk maken om de activiteiten, die voor 2021 staan gepland, te kunnen realiseren. De bestelde loten zullen in de tweede helft van juli huis-aan-huis worden bezorgd. Er is nog gelegenheid tot het kopen van loten tot 15 juli bij Gerrit Sprokkereef, 06 55 94 08 11.

Voelt u zich aangetrokken tot het werk van de Zonnebloem of wilt u er meer over weten, bel dan met Ton van Uem, (0545) 27 27 54.

Foto: Jaime Lebbink

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven