Bestuur Hamelandse Ruiters: “De zwarte bladzijde uit onze geschiedenis”

GEESTEREN – Veel mensen in de omgeving van het clubgebouw van De Hamelandse Ruiters in Geesteren hebben vannacht rond de klok van 3 uur een harde knal gehoord. Deze knal was niet onschuldig. Het complete, vorig jaar volledig gerenoveerde, onderkomen van de club ging door een verwoestende brand verloren. Iedereen bij de club is verbijsterd. “We zijn zo geraakt… Alles was net gerenoveerd, alles was zo mooi geworden. Het is niet te beschrijven. We willen wel alle brandweerlieden heel erg bedanken voor hun hulp vannacht. De nieuwe omheining van onze nieuwe bak staat er nog en de bomen zijn bespaard gebleven”. Laat het bestuur van de club weten in een reactie. Tevens plaatste de vereniging een uitgebreide reactie voor haar leden op de site. Deze lees je hieronder:

“Onbegrip en vragen dat is het enige wat nu door ons hoofd gaat, maar ook vooral: ‘hoe nu verder?’

Zo trots waren wij vorig jaar toen het clubgebouw een nieuw leven heeft gekregen door de renovatie. De leden en alle anderen die zich zo goed in hebben gezet, het was prachtig geworden. Helaas praat ik nu in de verleden tijd, want in de nacht van woensdag 10 juni op donderdag 11 juni is ons clubgebouw volledig afgebrand. Er is niks meer, geen trofeeën, geen foto’s, geen geschiedenis meer. Geschiedenis daar stond onze club om bekend, want wij behoren tot één van de oudste verenigingen van Nederland en dat was terug te zien aan de prachtige vaandels, vlaggen en foto’s.

We hadden plannen om in deze verwarrende ‘corona’tijd toch wat voor de ruiters te organiseren. Een meet- en beoordelingsmoment waarbij winstpunten gehaald konden worden, zodat de ruiters de mogelijkheid hebben om te zien waar zij staan in opleiding/training. Het leek ons goed voor de sport, de conditie, het plezier, je doelen en vooral voor de gezondheid van mens en dier. Nu is dit allemaal nog maar de vraag of wij dit kunnen.

Wij wensen al onze leden en iedereen die verbonden is met onze club enorm veel sterkte toe! We houden moed! Wil je graag je verhaal kwijt of wil je erover praten, het bestuur staat voor je klaar”. 

Foto’s Brandweer Neede 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven