Doe mee met de Maand van Berkelland!

BERKELLAND – De maand juni staat dit jaar in het teken van verhalen. Verhalen van inwoners over hun eigen leven in Berkelland. De razende reporter van de Maand van Berkelland interviewt inwoners over wat nou maakt dat zij prettig leven en wonen in hun gemeente.

De Maand van Berkelland is ontwikkeld door Cultuur Oost en Bureau Ruimtekoers in opdracht van de gemeente Berkelland. De gemeente is nieuwsgierig naar hoe de inwoner van Berkelland de eigen woonomgeving beleeft. Via persoonlijke verhalen haalt de gemeente informatie op om een gezamenlijke toekomstdroom voor cultuur en erfgoed in Berkelland op te stellen. Deze droom is de kapstok voor toekomstig cultuur –en erfgoed beleid.

De gemeente wil de inwoners laten meedenken en meebeslissen over hoe zij met cultuur en erfgoed omgaat in de gemeente. Dat kan in Corona tijd helaas niet door live ontmoetingen te organiseren, maar hopelijk wel met de Maand van Berkelland. Een zomerse maand waarin persoonlijke verhalen over het wonen en leven in bijvoorbeeld Rekken, Geesteren, Borculo of Beltrum met elkaar gedeeld kunnen worden. Dus doe mee en deel je verhaal!

Dat delen van verhalen gebeurt via alle mogelijke kanalen. Diverse cultuur –en erfgoed organisaties helpen de verhalen van de inwoners via hun eigen Facebookpagina of nieuwsbrief de wereld in, zodat veel mensen kunnen meegenieten. Daarnaast fungeren de verhalen als oproep aan de lezers om ook hun eigen verhaal te delen. Dat kan via de website http://www.maandvanberkelland.nl. Zo ontstaat er een kettingreactie van verhalen.

De eerste verhalen verschijnen op 10 juni in Achterhoek Nieuws edities Eibergen-Neede en Borculo-Ruurlo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven