Fietsen langs Gastheren van Berkelland

EIBERGEN – Op woensdag 17 juni kreeg wethouder toerisme & recreatie Marijke van Haaren van gemeente Berkelland de eerste brochure ‘Fietsen langs Gastheren van het Landschap’ overhandigd. De overhandiging vond plaats bij de Mallumse Molen in Eibergen: één van de startlocaties van de drie gebundelde fietsroutes.

Fietsroutes
Om alle deelnemende gastheren te kunnen bezoeken zijn er drie fietsroutes in gemeente Berkelland ontwikkeld: omgeving Eibergen-Rekken (32 km), omgeving Ruurlo-Beltrum (44 km.) en omgeving Borculo-Neede (38 km). De routes voeren door het prachtige buitengebied met parels als Kasteel Ruurlo, de Mallumse Molen en de Needse Berg.

Cursus Gastheren van het Landschap
In 2017 werden er negentien Gastheren van Berkelland opgeleid door IVN, gemeente Berkelland en Achterhoek Toerisme. Zij leerden onder meer over flora & fauna, het ontstaan van het landschap en gastheerschap. Na de cursus werd er een ‘zoekkaart’ van dieren in Berkelland ontwikkeld en vonden er meerdere bijscholingsmomenten plaats.

Zomer in Berkelland
Nu de coronamaatregelen langzaamaan versoepeld worden kan de regio ook weer meer gasten verwelkomen. Om hen te voorzien van informatie ter plaatse is, mede met ondersteuning van Achterhoek Toerisme, de VVV in Ruurlo omgevormd tot ‘Gastvrijheidspunt’, is er bij VVV/TI Borculo een touchscreen geplaatst en is er voor VVV Neede een toeristische plattegrond van Neede ontwikkeld.

De brochure ‘Fietsen langs Gastheren van het Landschap’ is gratis verkrijgbaar bij de Gastheren, maar ook bij de (overige) VVV’s/TIP’s in Berkelland. Op http://achterhoek.nl/berkelland is de brochure te downloaden als PDF, waarin een lijst van Gastheren is opgenomen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven