Hulp nodig bij opvoeding of training van je hond?

BELTRUM – Regina Alberts uit Beltrum kan je met haar bedrijf Wijzer over je hond hierbij helpen. “Ik vind het belangrijk dat eigenaren meer inzicht krijgen in het gedrag van hun hond. Waarom doet je hond wat die doet? Dit is een vraag die bij mij in mijn lessen centraal staat en waarmee we samen aan de slag gaan om ze te beantwoorden. Dan kunnen we met training veel meer bereiken en eventuele problemen bij de kern aanpakken“ zegt Regina. “Mijn lessen zijn op basis van wederzijds respect en vertrouwen tussen hond en eigenaar, we richten ons vooral op het belonen van gedrag dat we graag zien bij de hond. Dit is bevorderend voor de relatie en vertrouwensband. Natuurlijk leren we de hond ook grenzen aan, maar dit doen we zonder pijn, schrik of intimidatie. Ik vind het belangrijk dat jullie samen plezier hebben en samenwerken zo krijgen we een gelukkige hond en eigenaar”.

Bij Wijzer over je hond kun je terecht voor onder andere privélessen. Tijdens een privéles kan Regina de les helemaal afstemmen op de hond/ eigenaar combinatie, dit geeft sneller resultaat. Tot 15 kilometer vanaf Beltrum komt Regina desgewenst zonder extra kosten aan huis. Het kan namelijk fijn zijn om te trainen in de omgeving waar de hond ook dagelijks verkeert. Vanaf nu starten er diverse groepslessen, deze worden gehouden in Beltrum. De groepjes zijn lekker klein. “Ik streef naar 4 honden per groep. Zo krijgt iedereen de optimale aandacht en is er ruim de tijd voor vragen. Er zijn cursussen voor pups, pubers en volwassen honden van alle leeftijden. We gaan aan het werk met alles waar je tijdens de dagelijkse opvoeding tegenop loopt, gehoorzaamheidsoefeningen en leuke sport- en spel oefeningen”.

Loop je met je hond tegen een probleem op zoals bijvoorbeeld overmatig blaffen, sloopgedrag, agressie of niet alleen thuis kunnen zijn, dan kan Regina hierbij als gedragstherapeut helpen en gaat ze kijken naar de oorzaken van dit gedrag en zoekt een passende oplossing. Bij probleemgedrag vindt Regina de emotie van de hond erg belangrijk. Een hond voelt zich vaak niet goed bij bepaalde situaties waardoor hij gaat doen wat hij doet. Door een emotie te veranderen pak je het probleem bij de kern aan”. Als we ons alleen focussen op gedragsveranderingen is dit alleen maar voor symptoombestrijding” besluit ze.

Voor meer informatie kijk op http://www.wijzeroverjehond.nl

Wijzer over je hond

Training, gedrag en voedingsadvies voor honden

Waterdijk 1a

7156NK Beltrum

06-52073216 [email protected]

Of raadpleeg de Facebook pagina

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven