Inzameling voor Voedselbank bij Grote Kerk Neede

NEEDE – Net als elke eerste zondag van de maand is er op zondag 5 juli bij de Grote Kerk Neede weer een inzameling voor de Voedselbank .

Van 9.30 tot 10.00 uur kunnen houdbare levensmiddelen worden gedeponeerd in de kratten die klaarstaan bij de ingang van de kerk. Ook staat er altijd een melkbus voor hen die liever geld doneren. De Werkgroep Voedselbank van de Diaconie van de Protestantse Gemeente Neede koopt van de opbrengst een paar keer per jaar levensmiddelen voor de Voedselbank Oost Achterhoek in Lichtenvoorde. Er zijn momenteel ongeveer 350 cliënten in Oost Achterhoek, van wie een twintigtal in Neede. Een groeiend aantal Needse dorpsgenoten beseft gelukkig hoe noodzakelijk de inzamelingen zijn. Solidariteit met hen die zichzelf, meestal tijdelijk, niet kunnen voorzien van voldoende eten en drinken blijft van groot belang. Voor velen is het heel normaal geworden om hun eigen boodschappenwagen eens per maand aan te vullen met houdbare levensmiddelen voor de cliënten van de voedselbank.

Meer informatie over het werk van de Voedselbank Oost Achterhoek is te vinden op de website en in de folder die klaarligt bij de ingang van de kerk.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven