Mooie samenwerking Helemaal Groen in Ruurlo

RUURLO – Stephan Pillen, inwoner van Ruurlo, is sinds februari enthousiast deelnemer van HelemaalGroen. Hij vindt van alles en maakt ook van alles mee. Vorige week nog liep hij over het industrieterrein, de Venterkamp, zwerfvuil te rapen. Al snel had hij zijn afvalzak aardig vol. Dat werd zwaar en lastig mee te sjouwen. Onverwachts werd hij benaderd door Edwin Elich, die vanuit een pand kwam aanlopen. Hij nodigde Stephan spontaan uit om die zware zwerfvuilzak bij hem in de bedrijfscontainer te gooien. Ook kreeg Stephan direct weer een nieuwe zak aangeboden. Edwin is mede-eigenaar van Baco Clean. Dit is een schoonmaakbedrijf, waar van alles gereinigd wordt, van velgen tot industriële kettingen. Edwin ergert zich net als Stephan aan al het zwerfvuil. Hij doet wel zijn best, maar kan door het vele werk helaas weinig tijd vrijmaken om ook te gaan rapen. Niettemin heeft hij veel respect voor mensen zoals Stephan die zich inzetten om hun omgeving schoon te houden van zwerfvuil. “Daar wordt een mens gewoon blij van”, zei Stephan. Hij waardeert de inzet van Edwin enorm. Stephan mocht even later, namens de Stichting HelemaalGroen aan Baco een vogelhuisje aanbieden. Hierop reageerde Edwin door te zeggen dat hij ook in de toekomst altijd welkom is om zijn zwerfvuil in de container te deponeren.

 

Foto: Links Edwin Elich, rechts Stephan. (gemaakt door Jaap de Boer)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven