Alsnog bijzondere afsluiting van het schooljaar Kiezel en Kei

BORCULO – Basisschoolkind in coronatijd zijn valt niet altijd mee. Vooral niet als je in groep 8 zit. Schoolkampen worden afgezegd, musicals worden gespeeld voor lege zalen en van een afscheid met ouders op school is al helemaal geen sprake. Voor de leerlingen van basisschool Kiezel en Kei in Borculo is dit anders.

Op woensdag 1 juli ging groep 8 van school op kamp. De leerlingen vertrokken per fiets naar hun kamplocatie; De Waltakke in Nettelhorst. In samenwerking met de ouders was er een geheel coronaproof programma samengesteld. Waar in het verleden vaak naar activiteiten buiten de kamplocatie werd gezocht, werden ditmaal de activiteiten naar de locatie gehaald. De eerste dag werd er op het terrein van de Waltakke een vlot gebouwd, een spelletje voetgolf gespeeld en er kwam zelfs een lasergamespel die kant op. Het geheel werd afgesloten met een barbecue. Na weinig nachtrust stond er de volgende dag een speurtocht in de omgeving op het programma. Leerlingen gingen met stepjes en een fiets met een hoog voorwiel op zoek naar antwoorden op vragen in de omgeving. Na de nodige kilometers te hebben afgelegd, kwam er in de verte een brandweerwagen aanrijden met zwaailichten. De volgende activiteit: een zevenkamp georganiseerd door Brandweer Borculo.

Moe gestreden konden de leerlingen tegen een uur of 17.00 hun ouders weer in de armen vallen. Samen werd er gegeten, er was namelijk geregeld dat er een mobiele pannenkoekenkraam voor kwam rijden. Door het kamp te combineren met de afscheidsavond van groep 8 konden leerlingen, ouders en leerkrachten op een officiële manier afscheid nemen van elkaar. De leerlingen werden allemaal één voor één toegesproken door hun meester gevolgd door een eindspeech van de leerlingen zelf. Een lach en een traan maakten dit bijzondere afscheid compleet. De vrijdag werden er op school tal van activiteiten georganiseerd voor de overige groepen. Ook hier werd er gekozen om de activiteiten naar school te laten komen, en alles op veilige afstand buiten te doen. Leerlingen kregen workshops schilderen, wetenschap en techniek, fotografie en kunst. Daar werd het geheel afgesloten met patat en een snack. De leerlingen uit groep 8 kregen als verrassing van cafetaria ’t Vierspan spontaan ook nog een milkshake aangeboden. Zo hebben alle leerlingen toch nog een mooie afsluitende activiteit beleefd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven