De natuur beleven en ontdekken, dat is het doel van Fête de la nature.

NOORDIJK – Fête de la nature is een natuurfeest geïnitieerd door de IVN, dat op meerdere plekken in Nederland wordt gevierd. Op zondag 6 september wordt ‘Fête de la nature’ georganiseerd bij de Kronenkamp in Neede. Vanaf 10 uur kunnen kinderen met hun ouders genieten van het mooie park dat hier is gerealiseerd en deelnemen aan
verschillende workshops.

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals een speurtocht over de Kronenkamp of een speurtocht met informatie over de voormalige waterzuivering. Kinderen mogen braakballen pluizen; zelf kijken welke botjes ze in de braakballen vinden. Ze kunnen zich creatief uitleven bij een workshop kleien, bij het maken van moddermonsters of het stippen (met verf) van stenen, de kleinste kunnen zich
vermaken in het zand. Er is muziek in het theater en er kunnen broodjes worden
gebakken onder begeleiding van de scouting. Ook wordt er een workshop manden maken
voor kinderen aangeboden en er is een quiz die gaat over de app Helemaal groen en als klap op de vuurpijl, of nee water uit de fles, kunnen kinderen een heuse waterraket bouwen!

Kortom een dag die je niet mag missen! De activiteiten richten zich met name op
kinderen van de basisschool. Bij de ingang ontvang je een programma overzicht, zodat
je weet hoe laat elke workshop begint. Het aantal deelnemers per workshop is beperkt, dus kom op tijd! Het natuurfeest start om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Deelname is gratis!

Tijdens het natuurfeest moeten volwassenen 1,5 meter afstand houden, daar is voldoende ruimte voor op het terrein. Heeft u of uw kind klachten? Blijf dan thuis!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven