Doe mee aan de praktijktest van CoronaMelder

BERKELLAND – Het coronavirus is er nog steeds, ook in Gelderland. De CoronaMelder app gaat helpen bij de bestrijding van het virus. Deze app wordt in GGD-regio’s Noord- en Oost-Gelderland getest. Inwoners van deze regio’s kunnen hieraan meedoen.

Wat is de CoronaMelder app?
Bent u minstens 15 minuten dichtbij iemand geweest die later corona blijkt te hebben? En heeft deze persoon de CoronaMelder app? Dan krijgt u als deze persoon zijn codes met de GGD deelt een melding. U krijgt het advies thuis te blijven en u 7 dagen na het contact te laten testen. Ook als u geen klachten heeft. Krijgt u geen melding? Dan hoeft u niets te doen.

Hoe doe ik mee aan de praktijktest?
Inwoners en bezoekers van Noord- en Oost-Gelderland kunnen eenvoudig meedoen door de volgende stappen te volgen:
1. Download de app via de Google Play Store of App Store.
2. Installeer de app. Belangrijk is dat u toestemming geeft voor het veilig uitwisselen van unieke anonieme nummers en het sturen van een melding als u besmettingsgevaar heeft gelopen.
3. Ook is het belangrijk dat u uw bluetooth aanzet én aan laat staan. Alleen dan kan de app meten of u bij andere appgebruikers in de buurt bent geweest.
4. Als CoronaMelder landelijk ingevoerd wordt, kunt u deze app blijven gebruiken.

Vindt u het installeren van de app lastig? Vraag dan een familielid of bekende dit te doen. Dit duurt hooguit enkele minuten. Of neem contact op met de helpdesk via 0800-1280. Daar kunt u ook terecht met technische vragen over de app.

Waarom meedoen?
Alleen als nieuwe besmettingen met het coronavirus snel worden ontdekt, kunnen we elkaar beschermen. CoronaMelder helpt hierbij. Tijdens de praktijktest wordt gekeken hoe CoronaMelder werkt in aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Ook wordt onderzocht of de app goed aansluit op het werkproces van de GGD.

5 weetjes over CoronaMelder
1. De app is nog in ontwikkeling. Eind augustus wordt beslist of de app er komt.
2. Het gebruik van de app is vrijwillig. Niemand mag u verplichten de app te gebruiken.
3. CoronaMelder werkt met bluetooth, niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet waar u bent en kan u niet volgen.
4. In de app vult u geen persoonsgegevens zoals naam of telefoonnummer in.
5. CoronaMelder geeft geen meldingen over besmettingen in de buurt. Daarom blijft het belangrijk om 1,5 meter afstand te houden en vaak uw handen te wassen.

Meer weten?
Lees meer over CoronaMelder op http://www.coronamelder.nl of http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-app.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven