Apothekers en huisartsen in de Oost-Achterhoek werken samen aan de toekomst

REGIO – De apothekers en huisartsen van de Oost-Achterhoek (Aalten, Winterswijk, Lichtenvoorde, Groenlo, Eibergen, Neede en Borculo) werken achter de schermen hard samen aan een (verdere) verbetering van de onderlinge uitwisseling van medicatiegegevens van hun patiënten. Hierbij gaat het om belangrijke medicatiegegevens voor de zorg overdag tussen uw eigen apotheek en huisarts en ook tussen bijvoorbeeld uw eigen apotheek en de dienstapotheek in het SKB tijdens avond-, nacht- en weekend. Zo zijn uw huisarts en apotheker steeds op de hoogte van de laatste wijzigingen en de juiste medicatie. Ook de huisartsenpost gaat hier volgend jaar aan deelnemen. Door technische beperkingen lukt het helaas nog niet om de apotheekhoudende huisartsen in Zieuwent en Beltrum aan te laten sluiten. Met deze stap verwachten huisartsen en apothekers een snellere overdracht te realiseren en betere zorg te bieden. Door met elkaar op dezelfde database te werken hebben uw zorgverleners meer en concretere informatie op het juiste moment. De uniformiteit van het systeem en de registratie geeft ook nog eens meer gemak voor de zorgverleners. Uiteraard worden alle noodzakelijke waarborgen voor privacy in acht genomen.

U merkt in principe niets van deze overgang. Het gebeurt achter de schermen, maar vraagt veel inzet om alle gegevens te synchroniseren en dubbele data te verwijderen. Een aantal huisartsen en apothekers in de regio gaat zelfs helemaal over op een nieuw informatiesysteem. In dat geval is de huisarts of apotheker een deel van een werkdag gesloten. Uiteindelijk werkt zo de hele Oost-Achterhoek op één apothekers- en huisartsen informatiesysteem. En dat is goed voor iedere Oost-Achterhoeker. Aan het einde van het eerste kwartaal 2021 is het zover.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven