Astrologie enorm populair in de provincie Gelderland

REGIO – Vooral onder jonge, hoogopgeleide vrouwen in de provincie Gelderland is astrologie populair. “Astrologie helpt je orde in de chaos scheppen en geeft houvast in onzekere tijden. Ik zie astrologie zoals een therapie, als ik mijn horoscoop bestudeer voelt het alsof ik met een goede vriendin praat, die mij nieuwe inzichten geeft waardoor ik anders naar het leven kijk”, zegt Anne Daal. Anne Daal (28) is afgestudeerd in de rechten en werkt bij een advocatenkantoor in Arnhem.

Astrologie en Gelderland
Uit onderzoek van http://Mediumchat.nl blijkt dat inwoners van de provincie Gelderland zich meer in astrologie interesseren en verdiepen dan inwoners van andere provincies. Astrologie is nog steeds geen wetenschap, maar volgens wetenschappers een vorm van waarzeggerij die al 4000 jaar bestaat. Dit gegeven weerhoudt de hoogopgeleiden in Gelderland niet om niet in de astrologie te duiken. In de Verenigde Staten van Amerika leggen hoogopgeleiden de negatieve meningen van wetenschappers over astrologie naast zich neer. Volgens 68 procent van de 18- tot 50-jarige Amerikanen is astrologie niet iets onwetenschappelijks.

Geboortehoroscoop veranderde mijn leven
“Drie jaar geleden kreeg ik van mijn moeder een fantastisch verjaardagscadeau, mijn geboortehoroscoop. Een geboortehoroscoop is een tekening van de stand van de planeten ten tijde van je geboorte. Ik bestudeerde mijn geboortehoroscoop en het was alsof er een wereld voor mij open ging. Mijn karaktereigenschappen, mijn liefdesleven, mijn verlangens en mijn angsten, alles klopte. De afgelopen drie jaar heb ik mijzelf dan ook goed leren kennen. Daarnaast geeft astrologie mij houvast in onzekere tijden”, zegt Daal

Astrologie en de ware vinden
“Toen ik mijn vriend Ben ontmoette was het eerste wat ik aan hem vroeg, wat is je sterrenbeeld? Niet alle sterrenbeelden passen bij elkaar. Nadat ik mijn geboortehoroscoop had bestudeerd wist ik waarom mijn relaties altijd op niets uitlipen. Ik dacht dat ik op foute mannen viel, maar ik weet nu dat ik met het verkeerde sterrenbeeld in zee ging,” zegt Daan lachend.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven