‘Je leert de verschillende smaken van begeleiden ontdekken’


BERKELLAND – Regiomedewerker bij Estinea iets voor jou? Manon en Gaby vertellen. Heb jij passie voor het werken met mensen met een beperking? En wil je ontdekken wat het best bij jou past als begeleider? Denk dan eens aan de functie van regiomedewerker bij Estinea. Maak kennis met regiomedewerkers Manon Hakvoort (25) en Gaby Thuis (22). Gaby: “Wat zo leuk is aan deze baan? Ik werk op verschillende locaties, daardoor leer ik veel collega’s en cliënten kennen én vooral ook mezelf als begeleider. Je leert de verschillende smaken van begeleiden ontdekken en hoe jij wilt zijn als begeleider, hoe jij wilt omgaan met mensen. Zo doe je een hoop ervaring op.”

Wat doe je als regiomedewerker?
Als regiomedewerker bij Estinea ben je begeleider van mensen met een beperking en inzetbaar op verschillende locaties in één regio, zoals regio Berkelland. Vaak werk je voor een langere duur op een locatie. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je een half jaar als activiteitenbegeleider werkt en na die periode mensen gaat begeleiden op een woonlocatie. Of dat je voor een lange periode op twee verschillende locaties werkt.

 

Gaby: “Ik werk nu op twee werk- en activiteitenlocaties. Daarvoor werkte ik op een woon- locatie. Het leuke is dat ik bewoners die ik daar toen heb leren kennen, nu zie bij werk- en activiteiten. Zo leer ik ze van twee kanten kennen: ik zie hoe ze thuis zijn en op het werk. Op die manier ontwikkel ik me als begeleider ook van twee kanten.”

 

“Je ontdekt en leert zo veel”
Ook kun je een periode ingezet worden om een team extra te ondersteunen. Je geeft bijvoor- beeld één-op-één-begeleiding aan iemand die dat nodig heeft. Manon: “Ik help ’s ochtends een bewoner met het ochtendritueel. Ik help hem met douchen en zet medicijnen klaar. Daarna ga ik op weg om extra begeleiding te geven op een andere locatie.

 

 

‘Ik hou van de flexibiliteit die je hebt als regiomedewerker’
Ik hou van de flexibiliteit die je hebt als regiomedewerker. Je ontdekt en leert zo veel, van hoe teams met elkaar werken, tot hoe verschillend de mensen zijn met een lichte tot ernstig verstandelijke beperking. Ik raad het iedereen aan die wil ontdekken welke doelgroep het beste bij hem of haar past.”

 

‘Ik geniet als ik cliënten zie groeien, dat ze iets hebben gedaan wat ze eerst niet durfden. ’

 

Waar genieten jullie het meest van?
Manon: “Ik geniet als ik cliënten zie groeien, dat ze iets hebben gedaan wat ze eerst niet durfden. Als ik hun ogen dan zie glimmen van trots, maakt mij dat ook trots. En we maken zulke leuke dingen mee! Afgelopen zomer stonden bewoners in de tuin met waterbommen en de tuinslang in de aanslag om ons te verrassen met een watergevecht.”

Gaby: “Het genieten zit vaak in kleine dingen. Met een cliënt doe ik altijd samen het Piet Paulusma-weerbericht na. Ik zeg dan expres iets wat niet klopt en dan verbetert ze me. ‘Nee Gaby, het gaat vandaag niet regenen, je doet het verkeerd’, zegt ze dan. Zo’n dolletje als ritueel, je voelt dan dat je een band hebt. En samen appeltaarten bakken is ook altijd leuk. De een kneedt het deeg, de ander schilt de appels. Je bent lekker met je handen bezig, je wordt vies, het ruikt lekker. Alle zintuigen worden geprikkeld! Echt een feestje.”

 

Ben jij enthousiast geworden? En lijkt het je leuk om als regiomedewerker aan de slag te gaan? Bekijk de vacature voor regiomedewerker op: www.werkenbijestinea.nl.

 

Over Estinea

 

Estinea is een zorgorganisatie die mensen met een beperking ondersteunt in de Achterhoek en Twente. Ruim 850 medewerkers en zo’n 450 vrijwilligers onder- steunen bijna 950 cliënten. Allemaal doen zij volop mee. Op hun eigen niveau en in hun eigen tempo.

 

Locaties van Estinea zijn kleinschalig en liggen meestal midden in een woonwijk. Je vindt ons in de regio’s: Berkelland-Doetinchem-Bronckhorst, Twente, Aalten- Dinxperlo, Oude IJsselstreek-Montferland, Winterswijk-Oost Gelre.

 

Wil je meer weten over Estinea? Kijk op http://www.estinea.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Appeltaart

à la Gaby!

Ingrediënten

• 500 gram bloem

• 1 theelepel bakpoeder

• 250 gram boter

• 220 gram basterdsuiker

• 2 eieren

• 2 kilo appels

• 75 gram kristalsuiker

• kaneel naar smaak

• rozijnen naar smaak

• paneermeel

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170°C

2. Kneed de bloem, het bakpoeder, de boter, de basterdsuiker, 1 ei door elkaar en vorm een deegbal. Tip! Voeg 1 theelepel speculaaskruiden aan het deeg toe.

3. Verdeel het deeg in 3 delen, en gebruik 2 delen om de bodem en de zijkant van een 28cm springvorm te bekleden.

4. Bestrooi de bodem van de springvorm met wat paneermeel.

5. Schil de appels en snijd deze in partjes.

6. Meng de appels met de kristalsuiker, het kaneel en de rozijnen en schep deze goed door elkaar.

7. Verdeel het appelmengsel over de springvorm.

8. Maak met het laatste deel van het deeg repen en leg deze over de het appelmengsel aan.

9. Kluts 1 eitje en bestrijk de bovenkant met het eimengsel.

10. Bak de appeltaart in ca. 60 min goudbruin.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven