ProWonen start proef Lekker Lang Wonen op maat

BORCULO- ProWonen vindt het belangrijk dat huurders prettig en veilig wonen in hun eigen huis. Samen met Zlimthuis doet de wooncorporatie een proef om huurders hierbij te ondersteunen.

Kleine aanpassingen voor een prettiger en veiliger thuis
Lekker Lang Wonen op maat bestaat uit persoonlijk advies om oplossingen in huis aan te brengen. Het gaat om kleine aanpassingen die onzekerheid wegnemen en het gevoel van veiligheid vergroten. Denk daarbij aan een tweede trapleuning, douchezitje, drempelhulp, wandbeugel en dergelijke. De experts van Zlimthuis komen aan huis en geven de huurder advies welke oplossingen in zijn persoonlijke woonsituatie nodig zijn. Aan deze oplossingen zijn geen kosten verbonden voor de huurder. Naast noodzakelijke maatregelen is de huurder vrij om aanvullende oplossingen te kiezen. De kosten hiervan zijn wel voor rekening van de huurder.

Proef met 80 huurders
Ongeveer 80 huurders vanaf 70 jaar die in een zelfstandige woning van ProWonen wonen hebben een informatiebrief over de proef ontvangen. Zij zijn daarna allemaal persoonlijk gebeld of zij geïnteresseerd zijn in deelname aan de proef. De reacties zijn positief en de meeste huurders hebben zich aangemeld. Zij zijn erg geïnteresseerd en benieuwd naar het advies van de expert. Ook waarderen zij dat de installatie door een vakman wordt uitgevoerd. De huisbezoeken door Zlimthuis en de installatie van de oplossingen vinden plaats in oktober en november van dit jaar. Daarna evalueert ProWonen de proef, onder andere door de ervaringen van deelnemers op te halen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven