Column Michel Besseling “Echt Shit!”

EIBERGEN – Gisteren was het weer eens raak: een zool van mijn dochter’s schoen besmeurd met hondenpoep. Sta je ’s avonds weer heerlijk met een pinnetje de bruine smurrie uit het zoolprofiel te pulken om daarna met water en borstel de laatste restjes eraf te schrobben. Een hobby zal het nooit worden. Ik blijf me erover verbazen dat mensen de troep van hun trouwe viervoeter gewoon laten liggen. Hoewel…iedereen ruimt het netjes op, als je hondenbezitters mag geloven tijdens verjaardagen, buurtfeestjes of andere gezellige bijeenkomsten.

Men is wel van goede wil, daar ben ik van overtuigd. Waarom zou je anders, zo opvallend mogelijk, een plastic zakje aan de hondenriem vastknopen? Een plastic zakje, liefst zo fel mogelijk van kleur. Bij sommigen kun je je ook afvragen waarom ze überhaupt een hondenriem bij zich hebben. Als ik naar het uiteinde van de riem kijk, zie ik vaak geen hond. Wel een zakje, een fel gekleurd plastic zakje. Ik heb de zool van mijn dochter’s schoen aandachtig kunnen bestuderen en ik ben tot de conclusie gekomen dat de drol waar ze in gestapt is niet van een heel grote hond afkomstig is. Daar was het besmeurde oppervlak te klein voor.

Regelmatig kom ik tijdens een wandeling ook grote exemplaren tegen, hele grote bolussen! Ik ben blij dat mijn dochter niet in een dergelijke drol aan het schaatsen is geweest. Dan praat je niet meer over een halve zool. Feit is dat een hond poept, net als u en ik. Het verschil is dat u en ik meestal niet net naast of op een voetpad gaan zitten schijten. Bello kan er niks aan doen, die moet gewoon poepen. De baasjes kunnen misschien wel iets beter hun best doen. Het plastic zakje is er al…. Ik ben geen hondenhater, verre van dat. Maar hondenpoep op de stoep, dat is gewoon echt shit!

 

Michel Besseling
Eibergen

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven