D66 tevreden, na jaren strijden kan bouwen in Berkelland weer

BERKELLAND – “Eindelijk!” zegt fractievoorzitter Han Boer van D66, “Eindelijk is het roer om. Vanaf 2017, sinds het uitbrengen van ons woonpamflet, roepen we dat er weer gebouwd moet worden voor alle doelgroepen in Berkelland. En dan niet alleen transformatie van leegstaande of vervallen panden, maar ook nieuwe locaties. Vele moties, amendementen en schriftelijke vragen later gaat het college dan toch uiteindelijk om. Het zag er lang niet naar uit dat het zou lukken. In de beantwoording van vragen bij de recente begrotingsbehandeling meldde het college nog: ‘Op dit moment zijn er geen nieuwbouwwijken (uitbreiding) in beeld’. Maar het kan verkeren, nog geen week later zegt hetzelfde college: Er komen echt nieuwe wijken bij”. Zo vat de Needse fractievoorzitter van de grootste oppositie partij van Berkelland de afgelopen periode samen.

Boer vindt dat hij lange tijd alleen stond in zijn roep om meer woningen, volgens hem ging de afgelopen jaren alleen het lokale OBL, en in mindere mate coalitie partij VVD, met zijn partij mee. Het college wilde eerst circa 40 nieuwe woningen per kern gaan, maar dat worden er nu ongeveer 850 in totaal. “Ach, het zal wel, men heeft een enquête gehouden en ook regionaal is er onderzoek gedaan, maar soms moet je gewoon je gezond  boeren verstand gebruiken. Dan hadden ze eerder het roer omgegooid en hadden we nu niet zo’n groot probleem”, aldus Boer. “Het lijkt wel of het CDA het bouwthema wil claimen”,  Zegt Boer, “Succes kent vele vaders, ze doen maar. Wij zijn met name blij dat onze oproep eindelijk gehoor heeft gekregen. Iedereen weet toch wel dat het CDA Berkelland zelf met krimpwethouder Hoijtink voorop, de oorzaak is van de huidige problemen op de Berkellandse woningmarkt.”

 

Boer vindt het dan ook beschamend. “Eerst het probleem veroorzaken en daarna goede sier maken met de oplossing. Een totaal gebrek aan zelfreflectie, maar het mag natuurlijk. Binnenkort zullen ze de loftrompet wel steken over het nieuwe bestemmingsplan buitengebied. Dit in de veronderstelling dat niemand meer weet dat hun eigen wethouder, in 2012 verantwoordelijk was voor het afschieten door de Raad van State van het toenmalige bestemmingsplan. De afgelopen 8 jaar waren ze niet in staat een nieuwe te produceren en dan zwijgen we nog maar over het zorgdossier”. 

 

Toch is Han Boer tevreden, “Zeker, we genieten van het succes, de schouders eronder en #bouwen bouwen bouwen!”. Besluit hij

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven