Gezond ontbijten op de Tormijnschool in Noordijk

NOORDIJK – Afgelopen week werd het Nationaal schoolontbijt voor de 18de keer georganiseerd op heel veel scholen in Nederland, ook de Tormijnschool in Noordijk deed hier aan mee. Een aantal kinderen had thuis al ontbeten, maar de meeste kinderen hadden deze keer ’s morgens thuis nog niet gegeten. In de klas werd gezamenlijk ontbeten en er was volop keuze uit gezonde producten.
Met het Nationaal Schoolontbijt wil men benadrukken dat een goed en gezond ontbijt van belang is om goed te kunnen presteren. Zonder goed ontbijt is het lastiger om je te concentreren, ben je sneller moe en dat heeft invloed op hoe goed je kunt opletten en hoe fit je je voelt.

Niet alle kinderen ontbijten elke ochtend. Soms omdat ze geen trek hebben of soms omdat ze te laat op staan en er dan geen tijd meer voor hebben. In sommige gezinnen wordt er gezamenlijk ontbeten, in andere gezinnen ontbijten kinderen soms alleen.
Op de Tormijnschool werd deze ochtend goed ontbeten, want: Zien eten doet eten! De kleuters waren heel trots dat ze zelf hun boterham mochten smeren. Er was niemand die geen trek meer had, de crackers, boterhammen en bolletjes vlogen erdoor. Ook werden er nieuwe combinaties uitgeprobeerd; zoals kaas met jam of kaas met plakjes komkommer. De kinderen vonden het vooral erg gezellig; ‘Kunnen we dat niet elke vrijdagochtend doen, juf?”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven