Kerkenactie kerstpakketten Berkelland komt op gang


BERKELLAND – Iedereen kent ze wel: aanbiedingen waar met grote letters bij staat ‘Op is op’ of ‘Zolang de voorraad strekt’: wie er niet op tijd bij is vist achter het net. Ook bij de Kerstactie merkt Stichting Kerstactie Kerken Berkelland dat zich op de afhaaldag al voor het openen van de deuren een rij vormt. Niet zo vreemd, want wie van een minimuminkomen moet rondkomen is eraan gewend er op tijd bij te zijn om geen voordeel mis te lopen. Maar nodig is dat bij de Kerstactie van de stichting niet. Voor iedereen die een pakket heeft aangevraagd staat er gewoon eentje klaar.

Rijen zullen er dit jaar echter niet te zien zijn. Vanwege het coronavirus geeft Stichting Kerstactie Kerken Berkelland, een initiatief van de gezamenlijke kerken in de gemeente Berkelland, elke aanmelder een tijdstip waarin hij/zij wordt verwacht op de afhaallocatie. Op die manier zorgt men voor spreiding van de toeloop. Dit is één van de maatregelen die men heeft genomen voor een veilige uitgifte. Al de maatregelen staan op onderstaande website.

Schulden
Het belang van er op tijd bij zijn wordt nu ook opgepikt door de gemeente Berkelland. Volgens de gemeente heeft 12,5 procent van de huishoudens problematische schulden. Veel mensen vinden het moeilijk om hulp te zoeken voor hun geldzorgen, uit schaamte of trots. Een kleine schuld kan echter uitgroeien tot een groot probleem dat het leven beheerst, met stress, een slechtere gezondheid, werkeloosheid of gezinsproblemen tot gevolg. Om dat allemaal voor te zijn neemt de gemeente Berkelland vanaf volgend jaar actief contact op met inwoners met een betalingsachterstand bij de woningcorporatie, het energiebedrijf, de zorgverzekering of de Belastingdienst. Door een wetswijziging kunnen gemeenten die informatie dan inzien. De Stichting Kerstactie Kerken Berkelland vindt dat een stap in de goede richting.

De Stichting Kerstactie Kerken Berkelland hoopt ook dit jaar weer op financiële steun om de uitgifte van kerstpakketten mogelijk te maken. De waarde van een pakket voor een alleenstaande is 35 euro en voor een gezin 45 euro. Een bijdrage is welkom op IBAN NL24 RABO 0135 6533 47 t.n.v. Stichting Kerstactie Kerken Berkelland. Meer info op http://www.kerstactieberkelland.nl

.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven