Achterhoek Regionale Energie Strategie


BERKELLAND – Waar liggen kansen voor duurzame energie met zon en wind in de Achterhoek? Denk en praat mee tijdens online sessie 15 december van 9.00 tot 12.00 uur Vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, (semi-)overheden, inwonerorganisaties en bedrijven uit de Achterhoek zijn van harte uitgenodigd om hierover mee te denken en te praten en hun kennis en kunde in te brengen tijdens een online sessie op dinsdag 15 december van 09.00 tot 12.00 uur!

De Achterhoek werkt al jaren aan eigen energie-ambities die voortkomen uit het Akkoord van Groenlo. Inmiddels worden deze ambities versterkt en verrijkt door de Regionale Energiestrategie (RES), die invulling geeft aan het Klimaatakkoord op gebied van het grootschalig opwekken van duurzame energie met zon en wind.

Onder het motto samen d’ran stellen de acht Achterhoekse gemeenten, provincie Gelderland, Waterschap Rijn en IJssel, netbeheerder Liander en belanghebbenden samen de RES 1.0 op. Hierin komt te staan hoe hernieuwbare energie met inzet van zon en wind kan worden opgewekt en waar mogelijkheden zijn voor het ontwikkelen van de benodigde zonneparken en windmolens. Ook vindt onderzoek en afstemming plaats over warmtebronnen voor de toekomstige verwarming van gebouwen. In het voorjaar van 2021 besluiten onze volksvertegenwoordigers (gemeenteraden, Provinciale Staten en het algemeen bestuur van het waterschap) over de RES 1.0. Om invulling te geven aan de RES 1.0, vinden er regelmatig (participatie)bijeenkomsten plaats.

In de sessie op 15 december wordt gezamenlijk de volgende ontwerpstap gezet voor de RES 1.0. Op het programma staan onder andere de tussenresultaten uit voorgaande sessies, het verkennen van kansrijke gebieden voor opwekking van duurzame energie met zon en wind en de dilemma’s die hieruit voortvloeien en de kansen die benut kunnen worden.

Denk en praat mee!
Ga naar http://www.res-achterhoek.nl/bijeenkomsten voor meer informatie en om u aan te melden. Na uw aanmelding ontvangt u meer informatie om goed voorbereid aan de sessie te kunnen deelnemen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven