Berkelland Lokaal nieuw omroep initiatief in Berkelland

BERKELLAND – Stichting Berkelland Lokaal is het lokale omroep initiatief voor de Gemeente Berkelland. Voor de invulling van de journalistieke taak en vorming van een streekomroep in de Achterhoek gaat Berkelland Lokaal intensief samenwerken met Stichting Regionaal Mediacentrum REGIO8. Stichting Berkelland Lokaal geeft hiermee een betere invulling aan haar publieke taak als lokale omroep, om te komen tot een Lokaal Toereikend Media Aanbod voor de Gemeente Berkelland. Beide stichtingen behouden naast het eigen bestuur ook een eigen programma beleidsbepalend orgaan en vormen hiermee naast een lokaal initiatief, ook een samenwerking in streekomroepverband.

Met deze samenwerking zorgt Berkelland Lokaal dat de continuïteit en nieuwsvoorziening voor de gemeente Berkelland geborgd is. De naam ‘Berkelland Lokaal’ zal worden gebruikt voor haar eigen radioactiviteiten in de avond en het weekend. Op de overige tijden zal het raam-programma van REGIO8 en Optimaal FM worden doorgegeven met dagelijks elk half uur nieuws uit regio. In overleg met de Gemeente Berkeland zal er voor de radioactiviteiten een kleine studio worden gerealiseerd in de Gemeente Berkelland. De Online- en TV kanalen vallen onder de merknaam REGIO8. Voor het lokale nieuws
uit de haarvaten van de gemeente brengt Nieuws uit Berkelland de lokale items in. Het bestuur van Berkelland Lokaal wordt gevormd door Bas te Velthuis en Mans Koster. Beide heren willen met dit initiatief de lokale journalistiek in Berkelland weer een gezicht geven.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Berkelland heeft dinsdag het besluit genomen om de gemeenteraad van Berkelland voor te stellen om het Commissariaat van de Media positief te adviseren over het verlenen van de zendtijdvergunning voor de Gemeente Berkelland aan de Stichting Berkelland Lokaal voor een periode van vijf jaar. Het college voorstel zal in de raadsvergadering van januari door de gemeenteraad worden behandeld. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven