Horecabon voor vrijwilligers TIB/VVV Borculo

BORCULO – De vrijwilligers van TIB/VVV Borculo kregen vorige week als blijk van waardering een speciaal gemaakte horecabon uitgereikt. Deze bon kunnen ze het komende jaar besteden bij horeca-ondernemers in Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo.

Het was voor de vrijwilligers een bijzonder jaar dat zich laat kenmerken als stilstaan, hollen en weer stilstaan. Na de eerste lockdown mocht het kantoor, gevestigd bij het Brandweermuseum, weer open en was het gelijk druk. Veel toeristen wisten dit jaar de weg naar Borculo te vinden wat leidde tot volle terrassen en veel toeloop bij de TIB. Door de coronamaatregelen was het soms moeilijk alle bezoekers volgens de richtlijnen door het kantoor te laten lopen, waardoor buiten via speciale linten belangstellenden op gepaste afstand gehouden moesten worden. En wat de ene dag nog kon, was de volgende dag weer achterhaald. Dit alles vroeg veel van de flexibiliteit van de vrijwilligers. Het bestuur is hen erkentelijk voor de inzet en heeft als blijk van waardering een speciale horecabon ontwikkeld. Aan horeca-ondernemers is gevraagd of ze hieraan mee wilden doen en de overgrote meerderheid reageerde enthousiast. Met dit initiatief wil het bestuur de horeca een hart onder de riem steken. Daarom is de bon ook geheel 2021 bij een van de gelegenheden te besteden.

In het nieuwe jaar verwacht TIB/VVV vanaf medio februari weer open te kunnen om belangstellenden van informatie te voorzien. Dat kan gaan over bijzondere plekken in de mooie omgeving, fiets- en wandelroutes, musea of arrangementen. Zo’n arrangement kan naar wens worden samengesteld door bijvoorbeeld een boottocht met de Berkelschippers, een bezoek aan het Brandweermuseum, museumboerderij De Lebbenbrugge of het Kristalmuseum en een stadswandeling. Op de website http://www.borculobruist.nl vindt u informatie over de openingstijden en bereikbaarheid.

Vrijwilligers
Het bestuur van de TIB/VVV nodigt uit: “Lijkt het u leuk om mensen te informeren over al het moois dat Borculo en omgeving te bieden hebben? Meld u dan aan als vrijwilliger; het kost u slechts een paar uur per week en levert u veel voldoening op, zoals samenwerken in een leuk team en toeristen blij maken met goede suggesties. U kunt altijd vrijblijvend informatie opvragen of een gesprek voeren met een van de bestuursleden. Stuur dan een mail naar: [email protected].”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven