Kerst in Protestantse Gemeente De Wijngaard

BORCULO – Met het ingaan van de lockdown wist iedereen zeker dat het dit jaar een andere ‘feestmaand’ zou gaan worden dan anders. Dit geldt natuurlijk ook voor de kerstvieringen. Om toch te zorgen voor sfeer tijdens de kerstdagen is in Protestantse Gemeente De Wijngaard gekozen voor de volgende aanpak.

Advent
Tijdens de adventsdagen konden de kinderen thuis al met een adventsboekje werken. Daarbij was ook een fotoprijsvraag en de winnende foto krijgt een plekje in de online-viering op eerste kerstdag.

Kerstavond
De gebruikelijk kerstnachtdienst zal dit jaar op een alternatieve wijze worden gevierd. Dit keer géén dienst in de kerk, maar een film, samengesteld uit bijdragen vanuit de verschillende kernen, waar het kerstverhaal doorheen geweven is. Vanaf 20.00 uur is deze film te bekijken op www.pgdewijngaard.nl/kerstnacht..
In Gelselaar is de kerk van 19.00 tot 19.45 uur open voor wie dat wil om even binnen te lopen en eventueel een kaarsje te branden. Om 24.00 uur zullen op diverse locaties kerkklokken geluid worden om de geboorte van Jezus aan te kondigen.

Kerstmorgen
Om 10.00 uur is er een online kerkdienst zijn vanuit de Joriskerk in Borculo, waarin beide predikanten zullen voorgaan. De gebruikelijke muzikale omlijsting is deze keer iets groter en feestelijker.

Oudejaarsavond
In Geesteren is de gereformeerde kerk van 18.00 tot 18.45 uur open voor iedereen die er behoefte aan heeft om even binnen te lopen en eventueel een kaarsje te branden. Om 19.00 uur wordt een online-viering uitgezonden worden vanuit de Joriskerk. Hierin gaat ds. Co Janssen voor.

Alle online-vieringen zijn te volgen via http://www.pgdewijngaard.nl/meeluisteren.

“Normaal gesproken ontmoeten we elkaar en groeten we elkaar en wensen we elkaar alle goeds toe rondom de jaarwisseling. In deze tijd is het wat moeilijker. Daarom wordt iedereen uitgenodigd om, voor 29 december, via een mail naar [email protected] een wens te delen. Deze wensen worden verzameld en in een ‘woordwolk’ op oudejaarsdag via de mail verstuurd en op de website geplaatst. Zie naar elkaar om in deze tijd, vooral naar hen die zich in deze tijd nog meer ‘alleen’ voelen. We hopen op gezegende feestdagen”, aldus Protestantse Gemeente De Wijngaard.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven