Marc Epping uit Rietmolen jaagt muzikale droom na

Door Redactie op 07-12-2020

RIETMOLEN – En dat uitgerekend in coronatijd. Vooral in de evenementenbranche een hoogst onzekere tijd. Dat hij de overstap maakt, is ingegeven door de situatie. Want binnen het bedrijf deden zich de nodige veranderingen voor. “Waarop ik besloot de knoop definitief door te hakken.” Epping begon op zijn zevende met klassiek gitaar, waarna hij in meerdere rock en popbandjes speelde. In het commerciële circuit reisde hij met zijn bands als zanger/gitarist het hele land door. Eerst in het top 40-circuit, later met de band Aqua. “Het geld dat ik ermee verdiende, heb ik geïnvesteerd in een opnamestudio. Daar kwamen bands vanuit het hele land opnemen, terwijl ik in die studio ook theaterproducties heb opgenomen.” Door zijn drukke baan in het bedrijfsleven, waarbij hij de hele wereld over reisde, moest hij met pijn in het hart de studio sluiten en de gitaar aan de wilgen hangen.

Uppy
“Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zoals dat heet. In 2017 heb ik de muziek weer opgepakt. Ik ben toen solo op pad gegaan, onder de naam Uppy. Ik begeleid mezelf met gitaar. Kleine akoestische liedjes, waar ik een eigen draai aan geef. Maar de hedendaagse techniek maakt het mogelijk dat je als een soort eenmansband op pad kunt.” Op een gegeven moment ben ik begonnen als freelance-ambassadeur voor SOS Kinderdorpen. “Daar ging een groot deel van de optredens naartoe. En ook heb ik er een nummer met videoclip voor opgenomen.”

Geluidsapparatuur
De installatie werd intussen alsmaar steeds groter. “Ik merkte dat er zowel uit de theaterwereld als bij bandjes grote behoefte is aan geluidsmensen. Liefst soundengineers die zelf ook ervaring in de muziek hebben en zich kunnen inleven in de behoefte van musici.” Daarbij komen zijn ervaringen in de studio bovendien goed van pas. “De techniek rond microfoons bijvoorbeeld. Al is het live mixen iets totaal anders dan het werken in de studio. Zo’n geluids- of lichtman staat weliswaar niet zo in de spotlights als de muzikanten, maar zij kunnen een avond maken of breken.” In 2018 pakte hij zijn werkzaamheden grootser aan. “Ik heb geïnvesteerd in apparatuur met als idee een compleet concept aan te kunnen bieden voor theaters en poppodia. Maar bijvoorbeeld ook bedrijfspresentaties of evenementen. Kwalitatief hoogwaardige apparatuur is een eerste vereiste. De juiste microfoons, een professionele geluidsset. En sinds kort heb ik de spullen, waarmee ik liveregistraties dusdanig kan opnemen dat ik ze later in de studio kan afmixen. Mijn streven: het zo dicht mogelijk benaderen van het luisteren naar een cd. Zodat het publiek kan genieten van muziek, zonder overdadige decibels, en de muzikant optimaal tot zijn recht komt.” Ook verdienen artiesten het volgens hem om op de juiste wijze in de spotlights te staan. “Vandaar dat ik heb geïnvesteerd in een goede lichtinstallatie. Daarmee kan ik in iedere gelegenheid en theateropstelling uit de voeten.

Duurzame show
Alles op basis van de laatste led-technologie, waardoor dus een minimum aan stroom nodig is. Voor een zo duurzaam mogelijke show.” Om uitgerekend in coronatijd aan de slag te gaan, maakt het er overigens niet eenvoudiger op, erkent hij. “Optredens met Uppy zijn er niet en er zijn ook nog geen shows om te verzorgen. Maar ik wil vooral positief blijven. Het zal voorlopig ook nog wel even rustig blijven. Ik gebruik die tijd om mijn apparatuur en repertoire verder te perfectioneren. Als straks het oude normaal terug komt, ben ik er helemaal klaar voor.”

Voor meer informatie: http://www.trademarc.nu

Fot: Theo Temmink

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Winterdag en natuurwandeling bij museum de Lebbenbrugge Borculo
BORCULO - Op zondag 11 dec. wordt er bij museum de Lebbenbrugge een sfeervolle midwinterdag georganiseerd met verschillende oudhollandse ambachten al......
Lees verder »

Bijzondere Walzheimer avond speciaal voor iedereen met een vorm van dementie en hun naasten
NEEDE - Het Alzheimer Trefpunt Berkelland sluit het jaar af met een bijzondere avond met dans en muziek, speciaal voor mensen met dementie en hun naa......
Lees verder »

Inzameling Voedselbank in Neede op zondag 4 december
NEEDE - "Een forse stijging van het aantal mensen dat gebruikt moet maken van de Voedselbank, ook in onze omgeving. Ze kunnen financieel niet meer ro......
Lees verder »

Reis in december voordelig met de bus en regionale trein
BERKELLAND - De gezellige decembermaand komt eraan! Wat zijn jouw plannen? Inkopen doen voor de feestdagen, een avondje uit, een kerstmarkt bezoeken ......
Lees verder »

Klassiek geschoolde musici verloren hun hart aan volksmuziek van de Balkan
RUURLO – zaterdag 10 december verwelkomt KunstKring Ruurlo in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo Trio BachTaloh. Een zigeunertrio waarvan de ......
Lees verder »

Politie Berkelland betrapt twee bestuurders die rijden onder invloed van drugs
BERKELLAND - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie Berkelland twee keer een proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van ......
Lees verder »

Robotkassa’s van de toekomst in BIEBlab Ruurlo en Borculo
BERKELLAND – Op woensdag 7 (Ruurlo) en woensdag 14 november (Borculo) staat het BIEBlab in het teken van robotkassa’s. In beide vestigingen begint he......
Lees verder »

Bijeenkomst Parkinson Café Berkelland 8 december: Ergotherapie bij parkinson
BERKELLAND - Ergotherapeuten Marise Vreugdenhil (Ergo Es) en Saskia Sollman (Sensire), beiden deelnemer aan het ParkinsonNet, houden een presentatie ......
Lees verder »

Lezing over de bestrijding van anti-semitisme in synagoge Borculo
BORCULO - ‘We kunnen ons niet veroorloven achterover te leunen’ Deze waarschuwende woorden van Eddo Verdoner, sinds april 2021 de eerste Nationaal Co......
Lees verder »

Succes voor Lynn Bouwmeester in Olst
NEEDE - Op de dressuurwedstrijd in Olst heeft Lynn Bouwmeester met haar paard Mon Chardonnay gestart in de klasse L1 dressuur. Ze reden twee mooie pr......
Lees verder »

Sint op bezoek in de Dijkhoek
BORCULO - Sinterklaas heeft afgelopen woensdag met 3 van zijn Pieten een bezoek gebracht aan de allerjongsten van v.v. DEO. Eén voor een werden de DE......
Lees verder »

Uitslagen bedrijfsschietcompetitie s.v. De Kroon Eibergen
EIBERGEN - Hierbij de uitslagen van de vierde schietwedstrijd Verenigings- & Bedrijfs Schietcompetitie 2022 (editie 51) georganiseerd door Schiet......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

NUB TV

Borculo en Geesteren in het teken van traditionele slipjacht


BORCULO/GEESTEREN – De jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) en de Hamelandse Ruiters in Borculo en Geesteren vond zaterdag voor de 47e keer plaats. Amazone Floor van Roon heeft met meer dan honderd jachten door het hele land meegereden en komt, net als andere deelnemers en vele bezoekers, graag naar de Achterhoek voor de slipjacht.

“Het is supermooi om in deze streek, in deze regio te rijden”, aldus Van Roon. “Mensen zijn hier heel vriendelijk en vinden het naar mijn weten ook leuk dat we er zijn. Dus dit is zeker een omgeving waar we graag komen.” Dat deelnemers graag naar Berkelland komen blijkt uit cijfers van de KNJV. “Als je kijkt naar de ongeveer vijftig jachten die ze jaarlijks organiseren, dan zitten wij in de top vijf qua deelnemers. Dat geeft wel aan dat ze graag hier naartoe komen”, laat Jan Markink van de Hamelandse Ruiters weten. Ook bezoekers weten de slipjacht te vinden: “We kunnen altijd rekenen op heel veel belangstelling. We kondigen het altijd aan en dan komen er veel mensen naar kijken.”

Tijdens de slipjacht jagen de veertig deelnemers niet op een prooi, maar volgen ze een kunstmatig vossenspoor door het landschap. “Met een slipjacht trekken we een spoor dat ruikt naar vos en dan volgen een stel honden het spoor”, beschrijft Van Roon. “Dan zijn er drie ruiters die de honden begeleiden en wij als ruiters gaan er met de paarden achteraan.” De ruiters rijden vervolgens door de veelzijdige natuur in Borculo en Geesteren. “Dat gaat dan over de weilanden, de landerijen en door de bossen”, vertelt Markink. “Maar ook door sloten bijvoorbeeld, dat is het mooie ervan.”

Waardevolle traditie
Voor de amazones is de traditie erg waardevol. “Ik vind het vooral heel leuk dat je het met een grote groep van vaak dezelfde mensen doet”, vertelt amazone Mathilde de Rooij, die vaak samen met haar ouders een slipjacht rijdt. “En er zit geen wedstrijdelement in, dat maakt het gemoedelijk.” Van Roon rijdt twee keer per week mee met een jacht: “Dan kom je op leuke plekken van Nederland en mooie stukken natuur waar je anders niet zou komen.”

Traditie in ere houden
Ook Markink hoopt dat de traditie, die in Borculo en Geesteren bijna vijftig jaar bestaat, nog lang blijft bestaan. “Het is een traditie die in ere moet worden gehouden”, vindt de organisator. “Bij de start zie je zogenaamde sonneurs, die blazen de jacht aan en aan het einde van de jacht blazen ze het weer af.”

Door REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »