Oudejaarsmiddag “Vesperdienst” vanuit de Dorpskerk in Ruurlo

RUURLO – De inloopmiddag met muziek en oliebollen op Oudejaarsdag in de Dorpskerk van Ruurlo is inmiddels een traditie geworden. Iedereen begrijpt waarom die dit jaar niet kan doorgaan. Wat wel doorgaat is de korte vesperdienst om 16.30 uur die wordt uitgezonden via http://kerkdienstgemist.nl.

De vesperdienst op Oudejaarsmiddag is alleen online bij te wonen, omdat tijdens de lockdown alle diensten worden gehouden zonder fysiek aanwezige kerkgangers. De voorganger is ds. Helma van Loon uit Doetinchem. Zij laat zich inspireren door de volgende woorden van de in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s omgebrachte Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer: ‘In goede machten liefderijk geborgen, verwachten wij getroost wat komen mag’.

Het is een goede traditie in de kerk om het nieuwe jaar te beginnen met een korte kerkdienst. Ook in deze dienst gaat ds. Van Loon voor. Zelf spreekt zij van een ‘morgengebed’. De dienst is via kerkdienstgemist.nl te volgen vanaf 10.30 uur, dus een half uur later dan gebruikelijk op zondagmorgen in de Dorpskerk.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven