Arno Leppink al bijna Mister FC Eibergen

Door Redactie op 31-01-2021


EIBERGEN – Arno Leppink heeft zijn contract bij FC Eibergen met een seizoen verlengd. De Enschedese oefenmeester is op dit moment bezig aan zijn derde seizoen in Eibergse dienst. Althans in deze periode, Arno was namelijk al eerder drie seizoenen trainer van FC Eibergen. Beide periodes bij elkaar opgeteld gaat hij in het seizoen 2021/2022 dus zijn zevende seizoen in.

De kleine Arno begon zijn carrière op het voetbalveld bij Zuid Eschmarke. Daar had hij zelfs nog een hele bekende trainer, Gertjan Verbeek stond daar als jeugdtrainer voor de groep. Al snel werden de talenten van Arno opgepikt en kwam hij bij FC Twente terecht in een trainingsgroep. Epi Drost adviseerde de jonge Arno om de stap van Zuid Eschmarke naar Sportclub Enschede te maken. Bij die club verbleef hij tot zijn 24ste , daarna lonkte een buitenlands avontuur. Arno vertrok naar SC Südlohn ’28 in Duitsland. Later speelde hij ook nog in het Duitse Legden voor SuS Legden’11. Na het Duitse avontuur keerde Arno terug op de Nederlandse velden en wel bij het Enschedese Vogido. Bij deze club raakte hij echter ernstig geblesseerd, waardoor voetballen onmogelijk werd. Arno maakte het seizoen af als assistent trainer.

Daarmee was de voetballoopbaan van Arno voorbij en was de trainerscarrière gestart. Zijn eerste echte klus als trainer kwam bij De Esch in Oldenzaal. Daar startte hij in 2005 als coach van het tweede elftal op zaterdag. Na twee seizoenen te hebben getraind schoof de Enschedeër op naar het eerste elftal. In 2007 begon Arno daar als hoofdtrainer. Drie jaar lang was hij trainer/coach van de hoofdmacht van de Oldenzaalse zaterdagclub. Hij wist met behulp van de nacompetitie met zijn ploeg te promoveren. Leppink en De Esche besloten na 5 jaar om ieder een eigen weg te bewandelen en uit elkaar te gaan. Het leek er toen op dat Leppink een jaar zonder club zou komen te zitten. Tot op het moment dat FC Eibergen kwam.

Peter Schulte was bij de Eibergenaren als “tussenpaus” ingestapt na het vertrek van Tonny Berendsen. Schulte had echter voor het seizoen daarop al een contract ondertekend bij een andere club en dus moest FC Eibergen onverwacht op zoek naar een nieuwe trainer. Arno Leppink werd toen aangesteld bij de club. Leppink beleefde drie goede jaren, liep een paar keer promotie op een haar na mis. Na drie seizoenen vertrok Arno bij FC Eibergen. Hij had zelf, even als de spelers, nog wel een jaar verder gewild. Maar FC Eibergen maakte op dat moment de keuze maken om te stoppen met het zaterdag standaardteam. De technische commissie wilde daarom met een nieuwe trainer beginnen, die geen voorkeuren had.

Leppink vond het jammer maar vertrok met een goed gevoel uit Eibergen. Hij vervolgde zijn loopbaan als trainer bij Sportclub Markelo. Daar verbleef hij twee jaar om vervolgens terug te keren naar Vogido, waar hij jaren geleden voor het eerst aan het trainersvak had geroken. Na drie succesvolle jaren bij Vogido kwam er een terugkeer naar Sportclub Enschede. De club waar Leppink in zijn jonge jaren lang had gevoetbald. Helaas ging dit feest niet door, Sportclub Enschede had in de zomer van 2018 nog maar 8 spelers voor de selectie over. Toen Leppink in de winter van het seizoen 2017/2018 een contract tekende bij de ooit roemruchte Enschedese club wist hij dat het een uitdaging zou worden om een representatieve selectie te krijgen, maar dat hij midden in de zomer ineens zonder club zou zitten had hij nooit verwacht.

Het lijkt wel of het zo moest zijn: terwijl Leppink voor de tweede keer in zijn loopbaan zonder club dreigde te geraken was daar FC Eibergen. Hoofdtrainer Harold Oude Veldhuis, die zijn contract had verlengd, was al enige tijd om gezondheidsreden niet aanwezig op de club. Hij liet in de zomerstop weten definitief niet terug te keren bij FC Eibergen. Opnieuw kwamen de Eibergenaren uit bij Arno Leppink. “Ik werd gebeld terwijl ik onderweg was naar mijn vakantieadres”, vertelt Leppink. “Natuurlijk moest ik even nadenken, maar FC Eibergen had een probleem en ik was beschikbaar. Destijds was ik er met een goed gevoel weggegaan dus eigenlijk was ik er snel uit”.

Arno Leppink komt dit keer niet alleen. Hij neemt goede vriend Patrick Gessink mee als assistent. Inmiddels is het duo bezig aan hun derde seizoen in Eibergse dienst. Afgelopen zomer haalde de Eibergenaren meerdere oud -spelers terug naar De Bijenkamp. “We hebben een goede groep”, zegt Leppink. Helaas worden de afgelopen twee seizoenen overschaduwd door Corona. Vorig jaar werd het seizoen stilgelegd en ook dit seizoen ziet het er weinig hoopvol uit. “Ik verwacht niet dat we nog weer aan het voetballen komen dit seizoen. Wellicht kunnen we nog een paar georganiseerde oefenpartijen spelen, maar ik zie een herstart van de competitie niet gebeuren” aldus Arno. Kort geleden maakte FC Eibergen bekend dat zowel Leppink als Geesink doorgaan in Eibergen, in ieder geval nog voor een jaar.

 

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Winterdag en natuurwandeling bij museum de Lebbenbrugge Borculo
BORCULO - Op zondag 11 dec. wordt er bij museum de Lebbenbrugge een sfeervolle midwinterdag georganiseerd met verschillende oudhollandse ambachten al......
Lees verder »

Bijzondere Walzheimer avond speciaal voor iedereen met een vorm van dementie en hun naasten
NEEDE - Het Alzheimer Trefpunt Berkelland sluit het jaar af met een bijzondere avond met dans en muziek, speciaal voor mensen met dementie en hun naa......
Lees verder »

Inzameling Voedselbank in Neede op zondag 4 december
NEEDE - "Een forse stijging van het aantal mensen dat gebruikt moet maken van de Voedselbank, ook in onze omgeving. Ze kunnen financieel niet meer ro......
Lees verder »

Reis in december voordelig met de bus en regionale trein
BERKELLAND - De gezellige decembermaand komt eraan! Wat zijn jouw plannen? Inkopen doen voor de feestdagen, een avondje uit, een kerstmarkt bezoeken ......
Lees verder »

Klassiek geschoolde musici verloren hun hart aan volksmuziek van de Balkan
RUURLO – zaterdag 10 december verwelkomt KunstKring Ruurlo in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo Trio BachTaloh. Een zigeunertrio waarvan de ......
Lees verder »

Politie Berkelland betrapt twee bestuurders die rijden onder invloed van drugs
BERKELLAND - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie Berkelland twee keer een proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van ......
Lees verder »

Robotkassa’s van de toekomst in BIEBlab Ruurlo en Borculo
BERKELLAND – Op woensdag 7 (Ruurlo) en woensdag 14 november (Borculo) staat het BIEBlab in het teken van robotkassa’s. In beide vestigingen begint he......
Lees verder »

Bijeenkomst Parkinson Café Berkelland 8 december: Ergotherapie bij parkinson
BERKELLAND - Ergotherapeuten Marise Vreugdenhil (Ergo Es) en Saskia Sollman (Sensire), beiden deelnemer aan het ParkinsonNet, houden een presentatie ......
Lees verder »

Lezing over de bestrijding van anti-semitisme in synagoge Borculo
BORCULO - ‘We kunnen ons niet veroorloven achterover te leunen’ Deze waarschuwende woorden van Eddo Verdoner, sinds april 2021 de eerste Nationaal Co......
Lees verder »

Succes voor Lynn Bouwmeester in Olst
NEEDE - Op de dressuurwedstrijd in Olst heeft Lynn Bouwmeester met haar paard Mon Chardonnay gestart in de klasse L1 dressuur. Ze reden twee mooie pr......
Lees verder »

Sint op bezoek in de Dijkhoek
BORCULO - Sinterklaas heeft afgelopen woensdag met 3 van zijn Pieten een bezoek gebracht aan de allerjongsten van v.v. DEO. Eén voor een werden de DE......
Lees verder »

Uitslagen bedrijfsschietcompetitie s.v. De Kroon Eibergen
EIBERGEN - Hierbij de uitslagen van de vierde schietwedstrijd Verenigings- & Bedrijfs Schietcompetitie 2022 (editie 51) georganiseerd door Schiet......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

NUB TV

Borculo en Geesteren in het teken van traditionele slipjacht


BORCULO/GEESTEREN – De jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) en de Hamelandse Ruiters in Borculo en Geesteren vond zaterdag voor de 47e keer plaats. Amazone Floor van Roon heeft met meer dan honderd jachten door het hele land meegereden en komt, net als andere deelnemers en vele bezoekers, graag naar de Achterhoek voor de slipjacht.

“Het is supermooi om in deze streek, in deze regio te rijden”, aldus Van Roon. “Mensen zijn hier heel vriendelijk en vinden het naar mijn weten ook leuk dat we er zijn. Dus dit is zeker een omgeving waar we graag komen.” Dat deelnemers graag naar Berkelland komen blijkt uit cijfers van de KNJV. “Als je kijkt naar de ongeveer vijftig jachten die ze jaarlijks organiseren, dan zitten wij in de top vijf qua deelnemers. Dat geeft wel aan dat ze graag hier naartoe komen”, laat Jan Markink van de Hamelandse Ruiters weten. Ook bezoekers weten de slipjacht te vinden: “We kunnen altijd rekenen op heel veel belangstelling. We kondigen het altijd aan en dan komen er veel mensen naar kijken.”

Tijdens de slipjacht jagen de veertig deelnemers niet op een prooi, maar volgen ze een kunstmatig vossenspoor door het landschap. “Met een slipjacht trekken we een spoor dat ruikt naar vos en dan volgen een stel honden het spoor”, beschrijft Van Roon. “Dan zijn er drie ruiters die de honden begeleiden en wij als ruiters gaan er met de paarden achteraan.” De ruiters rijden vervolgens door de veelzijdige natuur in Borculo en Geesteren. “Dat gaat dan over de weilanden, de landerijen en door de bossen”, vertelt Markink. “Maar ook door sloten bijvoorbeeld, dat is het mooie ervan.”

Waardevolle traditie
Voor de amazones is de traditie erg waardevol. “Ik vind het vooral heel leuk dat je het met een grote groep van vaak dezelfde mensen doet”, vertelt amazone Mathilde de Rooij, die vaak samen met haar ouders een slipjacht rijdt. “En er zit geen wedstrijdelement in, dat maakt het gemoedelijk.” Van Roon rijdt twee keer per week mee met een jacht: “Dan kom je op leuke plekken van Nederland en mooie stukken natuur waar je anders niet zou komen.”

Traditie in ere houden
Ook Markink hoopt dat de traditie, die in Borculo en Geesteren bijna vijftig jaar bestaat, nog lang blijft bestaan. “Het is een traditie die in ere moet worden gehouden”, vindt de organisator. “Bij de start zie je zogenaamde sonneurs, die blazen de jacht aan en aan het einde van de jacht blazen ze het weer af.”

Door REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »