Arno Leppink al bijna Mister FC Eibergen


EIBERGEN – Arno Leppink heeft zijn contract bij FC Eibergen met een seizoen verlengd. De Enschedese oefenmeester is op dit moment bezig aan zijn derde seizoen in Eibergse dienst. Althans in deze periode, Arno was namelijk al eerder drie seizoenen trainer van FC Eibergen. Beide periodes bij elkaar opgeteld gaat hij in het seizoen 2021/2022 dus zijn zevende seizoen in.

De kleine Arno begon zijn carrière op het voetbalveld bij Zuid Eschmarke. Daar had hij zelfs nog een hele bekende trainer, Gertjan Verbeek stond daar als jeugdtrainer voor de groep. Al snel werden de talenten van Arno opgepikt en kwam hij bij FC Twente terecht in een trainingsgroep. Epi Drost adviseerde de jonge Arno om de stap van Zuid Eschmarke naar Sportclub Enschede te maken. Bij die club verbleef hij tot zijn 24ste , daarna lonkte een buitenlands avontuur. Arno vertrok naar SC Südlohn ’28 in Duitsland. Later speelde hij ook nog in het Duitse Legden voor SuS Legden’11. Na het Duitse avontuur keerde Arno terug op de Nederlandse velden en wel bij het Enschedese Vogido. Bij deze club raakte hij echter ernstig geblesseerd, waardoor voetballen onmogelijk werd. Arno maakte het seizoen af als assistent trainer.

Daarmee was de voetballoopbaan van Arno voorbij en was de trainerscarrière gestart. Zijn eerste echte klus als trainer kwam bij De Esch in Oldenzaal. Daar startte hij in 2005 als coach van het tweede elftal op zaterdag. Na twee seizoenen te hebben getraind schoof de Enschedeër op naar het eerste elftal. In 2007 begon Arno daar als hoofdtrainer. Drie jaar lang was hij trainer/coach van de hoofdmacht van de Oldenzaalse zaterdagclub. Hij wist met behulp van de nacompetitie met zijn ploeg te promoveren. Leppink en De Esche besloten na 5 jaar om ieder een eigen weg te bewandelen en uit elkaar te gaan. Het leek er toen op dat Leppink een jaar zonder club zou komen te zitten. Tot op het moment dat FC Eibergen kwam.

Peter Schulte was bij de Eibergenaren als “tussenpaus” ingestapt na het vertrek van Tonny Berendsen. Schulte had echter voor het seizoen daarop al een contract ondertekend bij een andere club en dus moest FC Eibergen onverwacht op zoek naar een nieuwe trainer. Arno Leppink werd toen aangesteld bij de club. Leppink beleefde drie goede jaren, liep een paar keer promotie op een haar na mis. Na drie seizoenen vertrok Arno bij FC Eibergen. Hij had zelf, even als de spelers, nog wel een jaar verder gewild. Maar FC Eibergen maakte op dat moment de keuze maken om te stoppen met het zaterdag standaardteam. De technische commissie wilde daarom met een nieuwe trainer beginnen, die geen voorkeuren had.

Leppink vond het jammer maar vertrok met een goed gevoel uit Eibergen. Hij vervolgde zijn loopbaan als trainer bij Sportclub Markelo. Daar verbleef hij twee jaar om vervolgens terug te keren naar Vogido, waar hij jaren geleden voor het eerst aan het trainersvak had geroken. Na drie succesvolle jaren bij Vogido kwam er een terugkeer naar Sportclub Enschede. De club waar Leppink in zijn jonge jaren lang had gevoetbald. Helaas ging dit feest niet door, Sportclub Enschede had in de zomer van 2018 nog maar 8 spelers voor de selectie over. Toen Leppink in de winter van het seizoen 2017/2018 een contract tekende bij de ooit roemruchte Enschedese club wist hij dat het een uitdaging zou worden om een representatieve selectie te krijgen, maar dat hij midden in de zomer ineens zonder club zou zitten had hij nooit verwacht.

Het lijkt wel of het zo moest zijn: terwijl Leppink voor de tweede keer in zijn loopbaan zonder club dreigde te geraken was daar FC Eibergen. Hoofdtrainer Harold Oude Veldhuis, die zijn contract had verlengd, was al enige tijd om gezondheidsreden niet aanwezig op de club. Hij liet in de zomerstop weten definitief niet terug te keren bij FC Eibergen. Opnieuw kwamen de Eibergenaren uit bij Arno Leppink. “Ik werd gebeld terwijl ik onderweg was naar mijn vakantieadres”, vertelt Leppink. “Natuurlijk moest ik even nadenken, maar FC Eibergen had een probleem en ik was beschikbaar. Destijds was ik er met een goed gevoel weggegaan dus eigenlijk was ik er snel uit”.

Arno Leppink komt dit keer niet alleen. Hij neemt goede vriend Patrick Gessink mee als assistent. Inmiddels is het duo bezig aan hun derde seizoen in Eibergse dienst. Afgelopen zomer haalde de Eibergenaren meerdere oud -spelers terug naar De Bijenkamp. “We hebben een goede groep”, zegt Leppink. Helaas worden de afgelopen twee seizoenen overschaduwd door Corona. Vorig jaar werd het seizoen stilgelegd en ook dit seizoen ziet het er weinig hoopvol uit. “Ik verwacht niet dat we nog weer aan het voetballen komen dit seizoen. Wellicht kunnen we nog een paar georganiseerde oefenpartijen spelen, maar ik zie een herstart van de competitie niet gebeuren” aldus Arno. Kort geleden maakte FC Eibergen bekend dat zowel Leppink als Geesink doorgaan in Eibergen, in ieder geval nog voor een jaar.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven