IKC Het Sterrenpalet laat weten: “Je kan het!”

EIBERGEN – ‘Je kan het!’ is de titel van de Nationale Voorleesdagen die op woensdag 20 januari zijn begonnen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen van kinderen die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd, te stimuleren. Daarbij hoort het ‘Prentenboek van het Jaar’: ‘Coco kan het!’ Het Sterrenpalet in Eibergen heeft de boodschap van het boek aangegrepen voor deze ingewikkelde tijd om iedereen te laten weten: ‘Je kan het!’ Dit mooie thema verdient in de ogen van de school extra aandacht, juist nu veel gezinnen samen thuis zijn en het een uitdaging kan zijn om thuisonderwijs, thuiswerken en het gezinsleven te combineren.

Normaal gesproken worden de voorleesdagen op IKC het Sterrenpalet feestelijk en met een toneelspel geopend. Dit jaar lezen de leerkrachten online voor aan de kinderen, waarbij de door ouders en leerkrachten zelfgemaakte Coco’s ook aanwezig zijn. Ook ontvangen de kinderen allerlei verschillende linkjes met activiteiten rondom dit mooie prentenboek.

Daarnaast is er nog een extra corona-proof activiteit georganiseerd om ‘Coco’ in het zonnetje te zetten en allemaal ook even lekker buiten en in beweging te zijn. Rond de school is een speurtocht uitgezet waarbij de kinderen op zoek kunnen gaan naar ‘Coco’s’. In de Prins Bernhardstaat, J.W. Hagemanstraat (rondje om de school), Bronkhorstkamp, Klaashofweg en Beatrixstraat (rondje om opvanglocatie) hangen op verschillende plekken Coco’s en hangen er op verschillende ramen opdrachten en vragen. Wie gaat er mee op zoek? Het Sterrenpalet nodigt alle kinderen en ouders die dat leuk vinden, uit om mee te doen met de boodschap: Hou vol! Jullie kunnen het!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven