Kunstenaars kunnen weer inschrijven voor het Kunstplein van Kunstkring B Art

BORCULO – Bij Kunstkring B-Art hopen ze dat er later in 2021 een aantal activiteiten door kunnen gaan. Daarom is men daar volop bezig met de voorbereidingen voor die activiteiten. Een van die activiteiten is het Kunstplein dat eigenlijk vorig jaar in september tijdens het open Monumentenweekend had moeten plaatsvinden. Toen al werd besloten om het evenement (“Mo(nu)ment voor Kunst”) door te schuiven naar september 2021, in het volste vertrouwen dat de omstandigheden dan weer ten goede gekeerd zullen zijn. De meeste kunstenaars die zich vorig jaar hadden ingeschreven hebben desgevraagd hun inschrijving gewoon mee doorgeschoven. Die zullen dus in ieder geval aanwezig zijn. Maar enkele andere kunstenaars hadden intussen elders al afspraken gemaakt voor 2121.

Nieuwe gelegenheid
Daardoor zijn er enkele plaatsen vrijgekomen en is er dus opnieuw een mogelijkheid ontstaan voor andere kunstenaars om zich alsnog (of opnieuw) in te schrijven voor “Monument voor Kunst 2021” dat opnieuw zal plaatsvinden tijdens het Open Monumentenweekend, in het weekend van 11 en 12 september. Ook de locatie blijft hetzelfde: bij Boerderijmuseum “De Lebbenbrugge” bij Borculo. Dezelfde plaats waar de drie maanden daarvoor (vanaf 29 mei) ook het vertrekpunt voor de Eerste Berkellandse Kunstwandelroute gevestigd zal zijn. Het Kunstplein vormt daarmee een mooie afsluiting van die nieuwe Kunstwandelroute die is uitgezet in het wandelgebied rondom de Lebbenbrugge, de Slinge en het Galgenveld. Een groot aantal de kunstenaars uit verschillende plaatsen in Nederland van wie kunstwerken in de wandelroute zijn opgenomen zal ook op het Kunstplein aanwezig zijn. Dat biedt bezoekers een mooie gelegenheid om ook persoonlijk met hen in contact te komen. Een combinatie van het lopen van de kunstwandeling in de fraaie natuur ter plekke met een bezoek aan het Kunstplein kunnen we dan ook van harte aanbevelen.

Wacht niet te lang
Als er nog kunstenaars zijn die zichzelf en hun werk graag willen presenteren tijdens dit Kunstplein in september en die zich nog niet opgegeven hebben of die zich eerder hadden teruggetrokken, maar zich nu bedenken: er zijn weer enkele plaatsen beschikbaar.
Aanmelden kan via de website: https://www.kunstkringbart.com/inschrijven-voor-monument-voor-kunst-2021/

Kunstkring B-Art hoopt er ook deze keer weer een aantrekkelijk en gezellig evenement van te kunnen maken waarin kunstenaars in een prachtige omgeving hun kunstwerken kunnen tentoonstellen, demonstreren en te koop kunnen aanbieden en waarbij bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd aanbod aan 2- en 3-dimensionale kunstwerken van zo’n 30 kunstenaars.

Meer informatie deelnemende deelnemende kunstenaars: https://www.kunstkringbart.com/deelnemers-teilnehmer/

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven